Сни можуть бачити лише розумні люди

Такого незвичного висновку дійшли американські дослідники.

Вони встановили зв’язок між рівнем інтелекту людини та його здатністю бачити сни. Люди з більш високим рівнем IQ, впевнені фахівці, набагато частіше занурюються у нічні марення й після пробудження можуть детально їх описати.

Дослідники провели експеримент за участі 2 тис. добровольців. Спочатку за допомоги спеціальних тестів були визначені їхні інтелектуальні здібності, а далі учасники дослідження відповідали на запитання про власні сни.

З’ясувалося, що більша частина випробуваних не могла розповісти про побачене уві сні. Дехто з них стверджував, що взагалі ніколи не бачать картинок, коли сплять. Лише деякі змогли описати свої сновидіння, вони ж стверджували, що бачать сни доволі регулярно.

І саме ця невеличка група учасників експерименту показувала найвищі результати при проходженні інтелектуальних тестів. І що вищий був рівень IQ  людини, тим барвистішими  були їхні сни і краще запам’ятовувалися. Фахівці пояснюють це, що в людини з низьким рівнем інтелекту мозок під час сну не функціонує – він також перебуває у сплячому стані, аби накопичити необхідну енергію на період  неспання. У розумних же людей розумовий процес практично не зупиняється.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Сни можуть бачити лише розумні люди”