Шквал наробив біди

Того дня, коли на Львівщині  стихія забрала 4 людських життя, а Львів залишався без електрики,  шквальний вітер пронісся і  над Буковиною. Подекуди порив супроводжувався дощем. Внаслідок несприятливих погодних умов було знеструмлено 79 населених пунктів у 8 районах нашої області.
Зокрема, в Чернівцях шквальний вітер порвав електромережі. Призупинилося електропостачання 18 вулиць, відключене вуличне освітлення. Від 17.30 до 23.50 були  знеструмлені  насосні станції «Рогізна», «Біла» та «Магала» – без водопостачання залишалися житлові райони обласного центру Садгора, Роша та Рогізна.  Пошкоджені 2 бетонні електроопори та 1 телефонна. У 14 місцях впали дерева, подекуди – на проїжджу частину вулиць. З двоповерхового будинку на вул. Головній,130,  зірвано 5 кв. м даху.
До ліквідації наслідків стихії залучили  сили МНС, 36 бригад «Чернівціобленерго», аварійно-відновлювальні бригади «Чернівціводоканалу» та «Укртелекому».
У Заставні пошкоджено покрівлю дошкільної установи та 40 м телефонних ліній. У Новоселицькому районі частково без покрівлі залишилися будинок культури в Тарасівцях та школа у Несвої. Жертв на Буковині не було.
Про те, як убезпечитись від таких стихійних явищ, читайте в наступному числі «Версій».
Центр пропаганди ГУ МНС в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *