Олімпійцем стати важко, зате легко бути олімпійським бігуном

У Чернівцях відбулися масові змагання в рамках всесвітньої акції «Олімпійський день бігу». В усьому світі в символічних пробігах беруть участь мільйони людей, на Буковині – тисячі, у столиці нашого краю солідарність з ідеями олімпізму та пропаганди здорового способу життя на алеях парку ім. Т. Шевченка продемонстрували майже 700 чернівчан та гостей міста. Найстаршому учаснику  акції – 70, а найменшому – 7… місяців і, зрозуміло, «біг» він у тата на руках. До речі, фотографії з минулорічного чернівецького Дня бігу виставлені на загальний огляд у штаб-квартирі Міжнародного олімпійського комітету.
У Чернівцях Олімпійський день бігу «розкручується» як сімейне свято: від року до року на старт виходить все більше сімейних міні-команд. Багато з них – знані в області та далеко за її межами родини.
Онучці заслуженого тренера України з боротьби самбо Віктора Нагоряка, Юлечці – лише півтора рочки, а вона вже вдруге бере участь в Олімпійському дні бігу: торік на руках дідуся, а тепер – майже самостійно. На старт вийшли батьки та бабуся активістки клубу успішних чернівчанок Лариси Нагорняк. Один з головних фінансистів краю, депутат обласної ради Микола Малярчук долучив до олімпійської акції і своїх маленьких близняток. Із двома синами стартував керівник обласного спорту Георгій Мазурашу. З дітьми дитсадкового віку долали дистанцію депутат міської ради Василь Максим’юк, колишня бігунка Тетяна Прокопчук, найактивніший спортивний репортер Сергій Батюк, наймолодший заслужений тренер України зі стрільби з лука Віталій Ярмистий, редактор газети «Версії» Людмила Чередарик, майстер спорту Ігор Сурла, почесний працівник фізкультурно-спортивної галузі Микола Кочубей і ще багато інших.
…Коли кожна людина захоче і зможе починати кожен день з бігу, ми станемо справжньою олімпійською – і однозначно здоровішою нацією. Краще запам’ятати адреси спортивних шкіл сьогодні, щоби не шукати адреси лікарень завтра.
За інформацією облспортвідділу
Фото Марини ЧЕРЕДАРИК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *