Школярів стало менше

призових місць на всеукраїнських олімпіадах – більше, навантаження на вчителів зменшуються, проте зароблятимуть вони більше

Про це повідомив начальник управління освіти облдержадміністрації Михайло БАУЕР під час прес-конференції щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської естафети педагогічних інновацій «Нові горизонти української школи». Зокрема, у рамках заходу у Чернівцях угоди про співпрацю підписали Михайло Бауер та начальник управління освіти Кіровоградської облдержадміністрації Ельза ЛЕЩЕНКО.

– Ваше місто дихає! – емоційно поділилася враженнями від нашого міста Ельза Лещенко. І додала, що відвідини Буковини для вчителів Кіровоградщини були надзвичайно корисними та пізнавальними.

За словами Михайла Бауера, наша область пишається першою в Україні національною гімназією, а саме – Боянською. З прекрасним дендропарком, пасікою, співпрацею з науково-дослідною станцією карантину рослин. Підзахаричівська школа здивувала своїм гуцульствознавством, тим, як тут втілюється у життя родинна педагогіка. Діти вивчають в цій школі ремесла, зокрема ткацтво.

Кіцмань вразив інноваційною системою роботи щодо забезпечення інформативно-комунікативних технологій, Глибоцький район унікальний своїм вмінням інтенсивно використовувати всі фонди в державі, завдяки цьому втілино в життя 15 мікропроектів.

Тож і реальні результати не забарилися: якщо торік на всеукраїнських олімпіадах школярі Чернівецької області вибороли 25 призових місць, то цього року –37.

– Для порівняння зазначу, що кіровоградські школярі цього року вибороли лише 15 призових місць на всеукраїнських олімпіадах, – зазначила Ельза Лещенко. – Тож буковинцям є чим пишатися.

Загалом, буковинські педагоги передали своїм кіровоградським колегам десяток інноваційних технологій, домовилися про тривалу співпрацю щодо організації олімпіад, змагань, конкурсів, обміну делегаціями педагогів та учнями.

Проте є і негативні тенденції. Внаслідок складної демографічної ситуації впродовж останніх трьох років кількість школярів Буковини зменшилася на 6800 осіб. А, отже, зменшуються і навантаження на вчителів. Якщо в радянський час навантаження на одного вчителя в області було 25 годин, то тепер – у середньому 15 годин.

Проте, як зазначив Михайло Бауер, зарплатня вчителям виплачується у повному обсязі. Педагоги вищої категорії, яких в області 42%, отримують 1208 гривень, а від 1 вересня їм будуть виплачувати по 2253 гривні. Також від 1 вересня будуть доплачувати 20% до зарплатні за престижність праці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *