ЩИТОВИДНА ЗАЛОЗА

ЩИТОВИДНА ЗАЛОЗА: МАЛЕНЬКИЙ ДИРИГЕНТ ВЕЛИКОГО ОРГАНІЗМУ

Вас підводить пам’ять? Долає апатія? Не варто відразу списувати це на авітаміноз і ковтати комплексні препарати з безліччю зайвих компонентів. Часом достатньо лише поповнити дефіцит йоду – і всі проблеми як рукою зніме. Брак цього важливого мікроелемента веде до пригнічення функції щитовидної залози – звідси і всі напасті.

Цей крихітний (25-30 грамів) орган розташований на шиї й нагадує крилатого метелика, він відіграє найважливішу роль в людському організмі. Щитовидна залоза виробляє гормони, що регулюють активність, ріст і обмін речовин. А порушує її роботу найчастіше аутоімунний тиреоїдит.

Намастіть п‘яти йодом – і все пройде!

На ніч треба зробити йодну сітку на п’ятах і надіти шкарпетки. Вранці п’яти мають бути рожевими, без слідів йоду. Якщо ж йод за ніч не зник, то значить, у вашому організмі йоду достатньо і вам таке лікування не потрібне. А якщо увесь йод до ранку вбирається в шкіру, треба щовечора мазати п’яти йодом (і робити це, поки п’яти не «наситяться» йодом). Тобто, коли ви в черговий раз намазали п’яти і вранці залишилися сліди йоду, ці процедури можна завершити.

Ваша щитовидка прийшла до ладу! А це означає, що ви стали менше дратуватися і світ уже сприймається вами не в сумно-чорних кольорах. Бо нервозність і песимізм – це ознаки хвороб щитовидної залози.

Тепер вам зрозумілий сенс приказки «Мастіть п’яти йодом – і все пройде»?

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *