Ще одна партія прийшла на Буковину

Установчі збори чернівецької обласної організації, створеної навесні вже 165-ї за рахунком партії в Україні (до речі, тоді ж відмовлено у реєстрації ще 4-м), відбулися у Чернівцях на початку тижня.

Презентував «Українську платформу» – таку назву має нова партія – її політичний лідер, колишній нашоукраїнець, голова підкомітету з питань видатків бюджетного комітету Верховної Ради Павло Жебрівський. А вийшов він з «Нашої України», мовляв, через те, що до його голосу ніхто не прислухався.

За словами очільника, нове політичне об’єднання має правоцентристську ідеологію та розраховане на середній клас. Хоча символіка партії, як зауважили місцеві акули пера під час прес-конференції, нагадує чимось продукцію «Рошен». Утім, членство в партії Порошенка Жебрівський заперечив. Натомість наголосив, що коричневий колір логотипу символізує глину, на якій будуватиметься нова міцна українська платформа. Та й загалом партію розбудовуватимуть менеджери.

Обласний осередок партії на Буковині очолив 28-річний Олександр Шламп, фізик за освітою.

Чи буде хтось від «УП» виставлятися на президентських виборах, вирішить з’їзд, який невдовзі має зібратися в Києві. Наразі новопартійці орієнтуються, за твердженням їхніх лідерів, на майбутні місцеві вибори сільських та міських голів.

Про економічну ситуацію в Україні Павло Іванович відгукнувся без захвату, бо нинішній уряд поводиться, на його думку, просто безграмотно. Коли американці та європейці, приміром. надрукувавши відповідно 2 трильйони доларів та євро, змусили завдяки цьому працювати банки, фондовий ринок тощо, то рідний національний уряд бере кредити у міжнародної світової спільноти, щоби латати ними бюджетні діри. Тож ідеться не про порятунок і підйом економіки, а про створення боргів, які ще дітям і онукам відхаркуватимуться кров’ю.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *