Дзвоніть 8-800-507-30-90 – разом ліквідуємо гральний бізнес

Міліція сподівається на допомогу людей у ліквідації залишків грального бізнесу. Після ухвалення Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» Міністерство внутрішніх справ отримало доручення Уряду не допустити переходу грального бізнесу в тінь.

В органах ВС створені робочі групи для викриття фактів нелегальної діяльності гральних закладів і оперативного реагування на звернення громадян. Налагоджене співробітництво з Міністерством праці та соціальної політики України. У разі викриття «тіньових» гральних закладів вживаються заходи з припинення їхньої роботи та вилучення грального обладнання. В окремих випадках матеріали скеровуються до органів Державної податкової служби для застосування фінансових санкцій.

Міністр Юрій Луценко зазначив, що, відколи Юлія Тимошенко звернулася до людей із проханням допомогти в ліквідації залишків грального бізнесу, на гарячу лінію прем’єра вже зателефонувало понад 700 громадян. Міліція реагує на кожний сигнал. Хоча лише 10% інформації підтверджується: або заклади закриті, або адреси вигадані.

Перевірено 1019 адрес. У 45 випадках (4,4%) ці повідомлення знайшли своє підтвердження: в Донецькій і Запорізькій областях – по 13, Миколаївській – 6, Херсонській, Луганській та Київській областях – по 3 тощо.

Викрито 84 факти нелегальної діяльності гральних закладів, вилучено 1048 одиниць грального обладнання. Із 45 протоколів про адміністративне правопорушення 32 направлені на розгляд до суду.

– Я впевнений, що сьогодні ми маємо справу вже не з тим страшним спрутом, який знищував доходи українських громадян, втягуючи їх у психічну залежність, у хворобу і в злидні, – зазначив Юрій Луценко.

– Це найкращий спосіб позбутися корупції, мафіозності і людських втрат у цій галузі. Рештки великомасштабної афери, яка була ще місяць тому, добиватимемо в робочому порядку і з допомогою людей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *