Рахунки «ексів» та їхніх дітей заморожені

Та чи повернуться ці гроші в Україну?

Євросоюз нарешті опублікував список українців, які потрапили під його економічні санкції. До нього потрапили екс-президент України Віктор Янукович та його сини Олександр і Віктор, екс-глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава СБУ Олександр Якименко, екс-прем’єр Микола Азаров і його син Олексій, екс-глава адміністрації президента Андрій Клюєв і його брат Сергій, екс-заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, бізнесмен Сергей Курченко, екс-міністр освіти та науки Дмитро Табачник, екс-глава Мінздорорв’я Раїса Богатирьова (з невідомих причин зі списку «випав» її син – власник фармацевтичної імперії), колишній радник Януковича Ігор Калінін. Та чи варто на цьому ставити крапку й заспокоюватися?

000

Про те, що насправді означає заморожування коштів, сказав під час перебування у Чернівцях 7 березня нардеп, наш земляк Геннадій Москаль. Коментуючи це рішення на прохання кореспондента БукІнфо, він сказав, вибачившись, що «все це х… » себто, туфта. Бо по всіх цих фігурантах має бути судове рішення, в якому обгрунтовуватиметься, що вони вкрали ці гроші в українського народу. Якщо ж такого рішення банки не отримають, вони нічого робити не будуть. Бо інакше їм доведеться виплачувати відстотки. На підтвердження своїх слів Москаль навів приклад Лазаренка. Вкрадені ним у народу гроші так і не повернулися до України саме з цієї причини.

А чи не тому леді Ю. і досі одна з найбагатших жінок України?..

І до слова. Проти фірм олігарха Курченка, ставленика Сашка-стоматолога, відкрито 11 кримінальних справ. Про це на своїй сторінці в Facebook написав в. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков. Міліціянти в результаті проведення слідчо-оперативних заходів викрили злочинну схему ввозу на територію України та реализації нафтопродуктів групою компаній «Східноєвропейська топливно-енергетична компанія», що належить Сергію Курченку.

«Встановлено, що 4 компанії цієї групи (ООО «Зовнішньотрансгаз», ДП «Петрол», ПМП «Петрол-Форвардинг» і ПП «Армада-Плюс») протягом 2012-2013 років ввезли на територію держави нафтопродуктів на суму 25 млрд. грн. для їхньої переробки як давальницької сировини і наступного реекспорту за кордон», – зазначив Аваков.

За словами Авакова, насправді продукцію реалізували на території України без митного оформлення й сплати податків і сборів, від чого бюджет втратив біля 7 млрд грн. (!)

На приховування злочинної діяльності була створена низка фіктивних підприємств, які за підробними документами продавали нафтопродукти без сплати податків легальним оптовим постачальникам палива.

Крім цього, в Києві відкрите кримінальне провадження за фактом нанесення группою компаній «ВЕТЕК» збитків НАК «Нафтагаз України» на сумму 1 млрд. 600 млн грн. (!!!)

Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *