Санітарні вирубки в українських лісах заборонили. Тимчасово

Давно пора!

Уряд відреагував на звіт міністра екології щодо інспекції національних парків Карпатського регіону і підтримав пропозицію Мінприроди тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регулювальних актів. Про це вчора, 11 травня, заявив міністр екології та природних ресурсів Остап СЕМЕРАК. Окрім того, він повідомив про звільнення керівника Держлісагентства.

– Кабмін підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення. У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад, – повідомив голова Мінприроди.

Уряд також доручив провести службове розслідування щодо фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції, а про результати у двотижневий термін проінформувати Кабмін.

До слова, в Україні планують також створити єдиний державний орган, який проводитиме контроль у сфері охорони навколишнього природного середовища. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *