“Самий гуманний”(с) суд проти газети “Версії” перенесено на вересень

IMG_6762
У Шевченківському районному суді відбувся розгляд справи, за якою громадянин Агаларов позивається проти газети «Версії». Позивач вимагає від засобу масової інформації спростувати, на його думку, недостовірну інформацію, розміщену на шпальтах газети щодо подій, які мали наслідком вбивство чернівчанина Олександра Савки у 2012 році. Про самі події неодноразово повідомляли чернівецькі ЗМІ. Фігурантові справи не сподобалося, що його названо «вбивцею» у матеріалі кореспондента «Версій».
За словами представника Рустама Агаларова Сергія Катишева, на думку позивача, газета висвітлила недостовірну інформацію. Тому й Агаларов вимагає спростування. «У статті Руслана Агаларова названо «вбивцею». На сьогоднішній день, Рустам Агаларов не є ні підозрюваним, відносно нього не винесено рішення суду. Він звертався до газети «Версії» аби оприлюднити свою версію подій, але реакції не було».
У свою чергу правники, які представляють газету в суді, неодноразово наголосили, що в тексті статті, спростування якої вимагає громадянин Агаларов, висвітлюється позиція родичів вбитого та свідків. Журналіст газети, виходячи з норм українського законодавства й прецедентів у Європейському суді, на переконання відповідачів, закону не порушував, виконуючи свої професійні обов’язки.
Як повідомив Сергій Катишев, Агаларов також має претензії ще до одного ЗМІ області – телеканалу «Чернівці». На його думку, телеканал необ’єктивно висвітлив недавню прес-конференцію фігуранта подій, які призвели до вбивства Олександра Савки. Тож ймовірний і ще один суд.
За словами головного редактора газети «Версії» Людмили Чередарик, нині триває тиск на засоби масової інформації, очевидно, що це комусь вигідно. «Зараз почалося дуже серйозне переформатування суспільства, але на багатьох посадах залишилися ті самі люди. Зрештою, й ми ті самі, досі ще не перебудувалися, звикнувши до корупції і тому подібному. Мене дивує, що до ЗМІ у цій справі мають претензії, оскільки слово «вбивця» вперше прозвучало два роки тому з вуст тогочасного начальника обласної міліції.
У такий спосіб можна причепитися до будь-якого заголовку, будь-якого слова. Але журналістам треба робити свою роботу. Менше боятися і просто чесно працювати», – наголосила Людмила Чередарик.
Зазначимо, що під час сьогоднішнього засідання, сторона відповідача внесла клопотання запросити у якості свідків родичів вбитого Олександра Савки й свідка самого вбивства. Можливо у такий спосіб сторона позивача зрозуміє, що цитування й передача слів людини, у якої журналіст бере інтерв’ю не є злочином. Відтак судове засідання перенесене на 10.00 4 вересня.
Нагадаємо, що 15 липня відбудеться судове засідання у справі, за якою громадянин Вакарюк позиваються проти низки чернівецьких ЗМІ, включно з БукІнфо. Підставою позову є розміщення у ЗМІ відеозапису з мережі Youtube прес-конференції заступника голови місцевої самооборони Івана Молодого та коментарі під інформацією. Повивач вимагає компенсувати шкоду, завдану його честі й гідності, у сумі 1 мільйон гривень.
матеріал БукІнфо

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі ““Самий гуманний”(с) суд проти газети “Версії” перенесено на вересень”