Роз’яснення законодавства: Які ділянки землі звільнили від оподаткування на воєнний час

 

Не нараховується і не сплачується земельний податок та орендну плату, за земельні ділянки, земельні частки (паї) державної та комунальної власності: що розташовані на територіях, на яких точаться/точилися бойові дії або які тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, та перебувають у власності або користуванні, в т. ч. на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб; визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких є фортифікаційні споруди (пп. 69.14 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ).

Звільнення тимчасове — упродовж періоду з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому буде припинений або скасований воєнний, надзвичайний стан. 

 

Чи повинні ФОП – платники ЄП – власники земельних ділянок (паїв) (землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування) сплачувати земельний податок у разі тимчасового припинення господарської діяльності?

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку – власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) (землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування) у разі припинення господарської діяльності сплачують земельний податок на загальних підставах.

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *