Ротацію буковинських військових здійснять уже найближчим часом

maxresdefault

Принаймні таке пообіцяли солдатським матерям з Буковини у Міністерстві оборони України.

Матері та дружини солдат, які воюють на Сході країни, добралися-таки до Адміністрації Президента та Міністерства оборони України. Спочатку вони поспілкувалися з представником АП і написали заяви Президенту з проханням провести ротацію для буковинських військових, які вже понад 3 місяці воюють на Сході. Після того матері навідалися до Міністерства оборони України. До жінок вийшли т.в.о начальника Головного управління по роботі з особовим складом ЗСУ генерал-майор Олександр Розмазнін і заступник Міністра оборони України– керівник апарату Петро Мехед.

– Мій син воює за контрактом у складі 80-ї аеромобільної бригади під Щастям уже понад 3 місяці. Ми прийшли просити, щоби для наших хлопців зробили ротацію, тому що вони фізично і морально виснажені. Вони потребують просто-напросто відпочинку… – зі сльозами на очах розповіла одна з матерів.

Олександр Розмазнін вислухав жінок і всіляко намагався їх заспокоїти:

– Учора в Центральному будинку офіцерів ми зустрічалися з дружинами, та матерями військових з 95-ї, 30-ї бригад, першої танкової бригади, які також піднімали це питання. Щодо ротації скажу наступне: ми наразі її плануємо і робимо все, щоби її розпочати. Головнокомандувач ЗСУ – Начальник Генерального штабу дав команду, щоби безпосередньо у військових частинах, склали графіки відпусток, і кожному з військових поки що дамо 10 діб відпустки, аби вони могли поїхати додому.

– Коли? У який термін буде ротація? – наввипередки цікавилися жінки.

– Ми вже розпочали ротацію 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, – відповів генерал-майор. – Вона підпала під ротацію першою, бо понесла найбільші втрати. Наступною буде 95-а (Житомирська) бригада. Після них ми плануємо ротацію 80-ї аеромобільної бригади, в якій служать ваші сини та чоловіки.

До речі, 80-а була однією з перших бригад, яка зайшла у Слов’янськ.

 

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *