Робота – не вовк, робота – це робота! Пошук роботи в США.

Hайти роботу в Америці абсолютно не складно. Успішність пошуку і розмір зарплати завжди залежить тільки від докладених зусиль, тобто – від бажання! Якщо вам потрібно знайти другу роботу, або ж з незалежних від вас обставин вам потрібно буде знайти іншу основну роботу, скориставшись нижченаведеними рекомендаціями, процес пошуку роботи буде більш успішним.

Нерідкі випадки, коли студенти працювали на двох або трьох роботах. Якщо вам здається, що вашої зарплати недостатньо, або ви б хотіли просто зайняти чимось вільний час – радимо пошукати другу роботу.

У більшості випадків студенти їдуть в курортні міста. У таких місцях завжди дуже багато різних сувенірних магазинів, кафе, барів, ресторанів, піцерій, готелів. Дуже часто, якщо в магазин потрібні додаткові працівники, то на двері або у вітрину магазину або ресторану ставлять табличку з написом “Help Wanted” або “нові вакансії”. Дуже добре, коли такі місця є.

Але навіть якщо такої таблички немає, все одно краще зайти і поцікавитися, чи не потрібні їм додаткові працівники. Навіть якщо в даний момент їм ніхто не потрібен, то вам запропонують заповнити Application, в якій ви опишіть свої здібності, свій минулий досвід роботи та дасте інформацію про себе. У цьому випадку дуже корисним виявляється телефон. Ви залишите номер телефону, і вам зателефонують, як тільки буде вільне робоче місце.

Американцям дуже подобаються завзяті люди, так що не соромтеся кілька разів заходити в одне і те ж місце, хоча б просто, щоб поцікавитися, чи не відкрилася якась вакансія.

Поговоріть зі своїм босом. Можливо в нього є якісь контакти або друзі, яким потрібні додаткові працівники.

Ні в якому разі не сумуйте і не опускайте руки. Якщо не знайшли роботу сьогодні – завтра обов’язково знайдете!

Головне пам’ятайте – в термін дії форми DS-2019 Ви абсолютно легально можете працювати в США на будь-якій роботі, окрім роботи, пов’язаної з дітьми (нянею), авіацією, медициною або на морських суднах.

Так само рекомендуємо вам заздалегідь підготувати резюме, яке можна скласти за прикладом, як у нас на САЙТІ .

Вид на жительство — документ, удостоверяющий личность иностранного гражданина или лица без гражданства и подтверждающий получение им разрешения на постоянное проживание в государстве пребывания.

Іноді якщо ви лінуєтеся заповнювати аплікаційні форми роботодавця, є сенс хоча б залишити заздалегідь підготовлене резюме. У ньому бажано вказати свою адресу проживання в США, а так само місцевий американський номер. Рекомендуємо або придбати американську SIM-карту ще до від’їзду, або по приїзді підключитися до мобільного оператора в США. Наявність зв’язку істотно полегшить вам життя в Америці.

Іноді «гарячі» вакансії дає можна знайти на сайті www.craigslist.org У розділі вакансій. Тому якщо у вас буде доступ до Інтернету в США, і вам потрібна буде додаткова робота, є сенс регулярно переглядати вищевказаний сайт за штатом США, в якому ви перебуваєте.

Важливо:

Якщо робота була надана вашим спонсором в США – зміна роботи заборонена без його схвалення, а так само попереднього інформування агентства у вашій країні, через яке ви оформлялися.

Пам’ятайте! Недотримання цих правил може призвести до анулювання вашого візового статусу!

Після схвалення зміни вашої роботи, ви зобов’язані протягом 7 днів повідомити свою нову адресу роботи і проживання, зв’язавшись з вашим спонсором.

Бажаємо удачі в пошуках! Вірте в себе, і у вас все вийде!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *