РАК – ЦЕ РОЗБАЛАНСУВАННЯ ОРГАНІЗМУ

Ефективність протипухлинної системи лікаря Моермана визнало навіть Міністерство охорони здоров’я Нідерландів

Протиракову систему лікаря Корнеліуса Моермана з Нідерландів уперше  було успішно апробовано понад 50 років тому. Її добровільним «піддослідним» став хворий на рак, у якого пухлина шлунку поширилася на інші органи, захопивши пах та ноги. Лікарі визнали, що медицина в цьому випадку безсила. Тому хворий вирішив розпочати лікування за системою Моермана. Він примусив  хворобу відступити і прожив ще кілька десятків років. Відтоді цей метод успішно випробували сотні тисяч людей. Він здобув чимало прихильників. У Нідерландах навіть створено Асоціацію лікаря Моермана. 1989 року Міністерство охорони здоров’я країни провело дослідження різних методів лікування раку. Після закінчення цієї роботи у звіті було відзначено, що за допомогою методу Моермана вдалося вилікувати деяких онкохворих, які офіційною медициною були визнані невиліковними.

Протиракові вітаміни та мікроелементи
Згідно з теорією лікаря Моермана, рак є наслідком тривалої негативної дії чинників навколишнього середовища, зокрема, захімізованої їжі, радіації, які зумовлюють процеси мутації в ДНК, через що виникають злоякісні пухлини.
Моерман особливу увагу звернув на харчування. У разі повноцінного харчування, вважав він, енергія виробляється внаслідок згорання кисню, за її допомогою продукуються нормальні клітини. При неправильному харчуванні організм вимушений пристосовуватися і отримувати енергію, яка виробляється внаслідок шкідливих процесів бродіння. Під впливом цієї енергії утворюються ракові клітини.
Тож рак – це не окреме захворювання, а симптом розбалансування діяльності всіх систем організму і, зокрема, імунної. Величезну роль у запобіганні порушенням функцій органів і систем, а також у їх відновленні відіграють вітаміни. Найбільш яскраво виражені «протиракові» властивості мають три вітаміни. Вітамін С – забезпечує клітинний обмін речовин, допомагає позбутися шлаків і отрут, захищає організм від нітратів, які потрапляють разом з їжею, сприяє засвоєнню важливих мікроелементів, а також виробленню інтерферону – протиінфекційної речовини. Вітамін Е – сприяє відновленню тканин шкіри, м’язів і судин, синтезу статевих гормонів, поліпшує обмін речовин і кисню, уповільнює процеси старіння. Вітамін А – найперший вітамін для посилення імунітету, захисту від ушкоджень шкіри й слизових оболонок. Важливими для організму є також вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В8, В9, В12). Вони потрібні для кращого травлення, вироблення ферментів, нормалізації  кровообігу, збалансування нервово-психічних реакцій тощо.
До обов’язкових для людини речовин у системі Моермана належить і лимонна кислота, яка регулює кислотно-лужний баланс у організмі, поліпшує стан крові, видаляє воду з тканин. Лимонна кислота багата на вітаміни С та Р, останній сприяє проникненню крові через найтонші капіляри.
Відповідно до системи Моермана, життєво необхідними елементами є йод, залізо й сірка. Йод сприяє продукуванню щитоподібною залозою гормону тироксину, який допомагає засвоєнню кисню й виробленню енергії. Залізо регулює  утворення червоних кров’яних тілець, нестача яких спричинює зниження імунітету, хронічну втому та інші симптоми. Сірка допомагає організму звільнятися від різноманітних отруйних речовин, нормалізує процес дихання клітин та сприяє виробленню енергії.

Дієвість речовин залежить від дози та режиму вживання
Перелічені речовини мають щодня постачатися організму в потрібній дозі. У разі лікування раку середньодобова доза може бути збільшена до максимальної.
Середньодобові та максимальні дози вітамінів і мікроелементів
вітамін А – 50 000 МО (середньодобова), 100 000 МО (максимальна); вітамін С – 1250 мг (середньодобова), до 5000, 10 000 мг (максимальна); вітамін Е – 400 МО (середньодобова), 2200 (максимальна); вітаміни групи В: В1 – 50 мг, В2 – 50 мг, В3 – 40 мг, В5 – 50 мг, В6 – 20 мг, В8 – 0, 01 мг, В9 – 0,1 мг, В12 – 20 мкг (середньодобова), В1 – до 100 мг, В2 – до 100 мг, В3 – до 100 мг, В5 – до 200 мг, В6 – до 100 мг, В8 – до 0,20 мг, В9 – до 0, 80 мг, В12 – до 100 мг (макс. доза).
Зазвичай вітаміни групи В випускають у комплексних препаратах – в одному драже містяться всі перелічені вітаміни. В інструкції вказано, яка доза кожного з вітамінів міститься в одному драже. Тому досить легко визначити, скільки саме потрібно прийняти драже, таблеток, щоб забезпечити потрібну добову дозу (як правило, 2 шт.).
Що стосується мікроелементів, то й у разі лікування хронічних захворювань, злоякісних пухлин вживають однакову добову дозу: заліза – 40-80 мг, сірки – 1000 мг. Лимонну кислоту приймають у вигляді розчину (10-15 г кислоти на 300 мл води) – по 3 ст. л. тричі на день. Йод також приймають у вигляді розчину (1-3 краплі 3% спиртового розчину розводять у 300 мл води або червоного сухого вина) – по 1 ст. л. 3 рази на день. Вітаміни та мікроелементи не варто приймати натще, краще це зробити через деякий час після вживання їжі.
У лікуванні раку має значення не лише доза, а й режим прийому вітамінів та мікроелементів, який визначається згідно з найоптимальнішим часом для їх максимального засвоєння. Для вітаміну А – це ранок, а вітаміни Е та С – 5 разів протягом дня, вітаміни групи В – 2 рази, лимонну кислоту – 3 рази, залізо й
сірку – двічі (зранку та ввечері).
Заборонені продукти харчування
Щоб досягти успіху в боротьбі з раком, окрім насичення організму вітамінами, потрібно встановити правильний раціон харчування. Зокрема з меню вилучаються жирні, солоні й висококалорійні продукти. До заборонених продуктів у дієті Моермана належать: м’ясо, риба, морепродукти та приготовані з них бульйони; алкогольні напої, нікотин, тваринні жири, рослинні олії, виготовлені гарячим способом, маргарин, розрихлювачі для тіста; квасоля, сочевиця, горошок мозкових сортів; сири з високим вмістом жиру та солі, продукти, що містять штучні харчові барвники, хімічні консерванти; кокоси, кава і чай, які містять кофеїн навіть у невеликій кількості; яєчні білки, картопля, гриби, очищена йодована сіль, рафінований цукор і всі продукти, що містять його: цукерки, тістечка, торти, солодкі напої тощо, біле пшеничне борошно і всі виготовлені з нього продукти.

Рекомендовані продукти харчування  
До обов’язкових продуктів, які слід вживати щодня, належать курячі жовтки, лимони, нешліфовані крупи або хліб із борошна грубого помолу, фрукти й овочі, молочні продукти.
Меню за системою лікаря Моермана має такий вигляд:
Сніданок: суміш соків з 2 апельсинів і 1 лимона, шматочок хліба з борошна грубого помолу з маслом і сиром або вівсяна каша з фруктами й знежиреним молоком, маслянка (кисломолочний напій), трав’яний чай.
Другий сніданок: суміш яблучного й бурякового соку, фрукти.
Обід: каша з нешліфованого рису або цільної крупи, овочі, приготовані на парі, шматочок вершкового масла, салат, приправлений соком 1 лимона й олією холодного віджиму, фрукти.
Підвечірок: 1 чи 2 яєчних жовтки, збитих з 200 мл знежиреного молока, маслянка з 1 склянкою соку грейпфрута, крекери з борошна грубого помолу.
Вечеря: відвар з цільного гороху, хліб з борошна грубого помолу, сирі овочі, біойогурт (який містить лише молочну кислоту), фрукти, маслянка.
Друга (пізня) вечеря: пахта із соком 1 лимона.
На ніч: можна випити 1 склянку теплого знежиреного молока.
Меню й режим можна змінювати, виходячи з індивідуальних особливостей пацієнта, але головних рекомендацій потрібно дотримуватися.
Кожен, хто вирішив скористатися дієтою Моермана, має дотримуватися ще кількох правил: ретельно пережовувати їжу, ніколи не переїдати, готувати її таким чином, щоб максимально зберегти вітаміни, які містяться в продуктах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *