Євпаторійський слід у Чернівцях

Погляд Лєри ЯСНИЦЬКОЇ

Іноді у світі трапляються фатальні збіги. У тому ж під’їзді, що вибухнув у Євпаторії, мешкала моя тітка. Того вечора, саме на Різдво, бо ж вона католичка, до неї мали прийти в гості сестра з чоловіком і племінницею. На щастя, їм щось завадило, напевно, провидіння. Одразу після вибуху тітка хотіла вийти, але двері заклинило. Її врятували пожежники, а от старенька сусідка, що мешкала навпроти, з маленькою онучкою загинули…

Про шоковий стан родичів загиблих і тих, кому пощастило вижити, говорити не будемо. Людям, які залишилися просто неба, влада виділила нові квартири у щойно збудованій багатоповерхівці і виділила гроші буцімто на меблі. Насправді ж, у цих оселях лише стіни і підлога, а внутрішнє облаштування – морока новоселів. Тож зрозуміло, що доки дійде до меблів, від урядових компенсацій вже нічого не залишиться. Ще було, у чиїхось «світлих» головах промайнула думка про доплату за понаднормову площу. На щастя, вона так само швидко зникла.

Родичка розповіла, що люди неодноразово скаржилися на газові балони, але «нагорі» втішали, що все добре. Ця ситуація знайома мешканцю будь-якого міста. В Чернівцях, до прикладу, вже вибухав «Колос». Злетів у повітря і будинок у Новоселиці. Коли згадати, що всі біди – від недотримання техніки безпеки і будівельних норм, сюди ж можна додати завалені будинки на вул. Шевченка і Кобилянської, більшість пожеж і, за великим рахунком, повінь через вирубані ліси.

Бажання перевірників жити добре змушує їх закривати очі на порушення, бажання начальників заощадити, де не треба, і жити не гірше, ніж перевірники, призводить до трагедій.

Суцільна безвідповідальність і безкарність обертається людськими жертвами і втраченими мільйонами державних коштів. Хоча, за аналогією до Дніпропетровська, «винним» може виявитися випадковий працівник «Газмережі», лісівник, сантехнік, або перехожий, який загинув під балконом, що впав… Чим менше людина, тим більша провина

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *