Рада дала згоду на арешт депутата від Радикальної партії

262 депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з депутата Ігоря Мосійчука та його арешт. Співробітники СБУ вивели депутата з приміщення Ради.

Верховна Рада у четвер, 17 вересня, дала згоду на арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Депутати відреагували на звернення генерального прокурора України Віктора Шокіна. Виступаючи у Раді, Віктор Шокін після заяви про скоєння злочинів одним із депутатів парламенту попросив Верховну Раду зняти недоторканність з депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, після чого парламент задовольнив це звернення, повідомляє інформагентство “Інтерфакс-Україна”. Було також продемонстровано кадри оперативного відео генпрокуратури, в якому фігурує Ігор Мосійчук та вимагає хабара.

“Я прошу народних депутатів невідкладно зараз дати згоду в цьому залі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Мосійчука”, – сказав Шокін з трибуни парламенту.

Парламентарії підтримали внесення до порядку денного питання про зняття недоторканності та арешт Мосійчука, і одразу проголосували це питання. За це рішення проголосували 262 депутати. Голова Ради Володимир Гройсман невдовзі підписав відповідну постанову.

Після цього група депутатів, серед яких були і колеги по фракції Мосійчука, влаштували сутичку біля трибуни парламенту, а спікер Верховної Ради закрив вечірнє засідання. В кулуарах парламенту Мосійчук заявив журналістам, що відео, показане у Верховній Раді на прохання генпрокурора, було сфабриковане, та назвав подання про його арешт “помстою”.

Невдовзі депутата затримали співробітники спецпідрозділу СБУ “Альфа” та вивели з будівлі Ради. Також СБУ обшукала автомобіль Мосійчука.

http://www.dw.com

Поіменне голосування про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мосійчука Ігоря Володимировича
17.09.2015 17:32
За:262 Проти:4 Утрималися:3 Не голосували:49 Всього:318

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=3847

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *