Президент у піст… милосердив: звільнив не тільки Луценка, а й буковинця Філіпчука

Саме на православне свято Благовіщення Президент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування кількох ув’язнених, серед яких два урядовці уряду Юлії Тимошенко.  Тепер екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на свободі, а для екс-міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука, який перебував на умовному терміні, помилування уможливить «відновлення повноти … громадянських прав», «сприятиме більш активній діяльності в науковій, суспільно-громадській сферах на благо України, а також реабілітації … здоров’я». Саме цього просив у Президента буковинець Філіпчук.

Рекомендуемое: Веблансер биржа работы в интернете – тут.

Щоправда, численні експерти-політологи не надто вірять у винятково християнські почуття глави держави, які спонукали його до рішення про помилування.  Вони зауважують, що попри звільнення Луценка суд продовжує штампувати йому наступні вироки. Тобто, влада страхується, аби Луценко з двома непогашеними судимостями не ліз у політику. Окрім цього, припускають, що рішення Вищого спеціалізованого було написано з єдиною метою – аби зайвий раз підкреслити, що «Луценко – злочинець». А ще Віктор Янукович, звісно, думає про європерспективу (яка передбачає і рахунки в іноземних банках, і закордонні турне).

Як би не було, Юрій Луценко наразі насолоджується свободою і навіть уже встиг стати кумом нашого земляка-нардепа Юрія Стеця. На Луценка покладають великі надії ті, хто дещо розчаровані в нинішній опозиції. Про якісь особливі надії на пана Філіпчука експерти не повідомляли.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *