Позиція «Свободи»

31 березня 2011 року на черговій сесії Чернівецької міської ради депутати від Партії регіонів, Батьківщини та Нашої України у повному складі проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови М. Федорука шляхом таємного голосування. Депутати від фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у міськраді розірвали свої бюлетені у присутності журналістів, тим самим припинивши будь-які можливі маніпуляції стосовно позиції «Свободи» з цього питання. Ці бюлетені були визнані недійсними.

Ще до початку голосування голова фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій міській раді Мар’яна Кривич звернулася до громадськості та представників ЗМІ з офіційною позицією фракції:

«Фракція «Свободи» в міській раді, враховуючи свою відповідальність перед громадою, заявляє про те, що не буде голосувати за дострокове припинення повноважень міського голови і взагалі відмовляється брати участь у голосуванні з цього питання.

Мова зараз не йде про персоналії, але виключно про принципову позицію «Свободи» стосовно додержання балансу сил в міській раді. Нагадую, що ніхто не може дорікнути «Свободі» лояльністю до нині діючого і «вічно живого» Миколи Трохимовича. Діяльність як особисто його, так і його «тимурівської» команди за всі 17 років викликає чимало питань, в тому числі і тих, які вже поставлені стосовно роботи і Калинівського ринку, і аеропорту, й інших комунальних підприємств.

Інше питання в тому, хто зараз ці питання ставить та для чого? Запевняю вас, не для того деякі наші колеги зараз проявляють таку піонерську активність, щоб допомогти громаді краще жити, і щоб чернівчани отримали, нарешті, контроль над фінансовими потоками міста. На жаль, в нашому місті, як і взагалі переважно в Україні, народні обранці безкінечно далекі від народу. Тому їх не хвилює питання політичної відповідальності перед виборцями, а захист особистих бізнесових інтересів вони називають «політикою». Вибачте, шановні, але «Свобода» в таку політику не грає.

Забрати контроль над фінансовими потоками міста у міського голови, щоб віддати його Партії Регіонів та її вірним? Яка з цього користь для громади може вийти, ми вже бачимо в масштабах цілої країни. Зашморг затягується все тугіше, навіть останньої ілюзії гілок влади більше не існує, зубожіння народу перейшло всі межі, українська нація в чергове опинилася на межі вимирання.

Звертаюсь до моїх колег з депутатського корпусу. Шановні, чи розумієте ви зараз, чиї інтереси ви насправді захищаєте? Ви думаєте, що власні? Ви глибоко помиляєтесь! Вас відверто і послідовно використовує владна партія, яка так само відкине та потопче вас, як і інших політиків та бізнесменів, які засвідчили свою відданість діючій владі».

Незважаючи на звернення, провладна депутатська більшість проголосувала за дострокове припинення повноважень діючого мера («За» проголосували 42 депутати, «Проти» – 1). Як не дивно, перед початком голосування один із депутатів «Батьківщини» заявив про те, що не буде брати у голосуванні. Але, з невідомих причин, він кардинально змінив свою позицію, все ж проголосувавши за відставку міського голови. В результаті, фракція «Батьківщини» в повному складі підтримала дострокове припинення повноважень М.Федорука.

Також ще до початку голосування поширилась інформація, що деякі депутати від «Фронту Змін» можуть взяти участь у голосуванні, не підтримавши мера, і ці голоси могли приписати «Свободі». Тому було прийнято рішення не просто не брати участі в голосуванні, а демонстративно розірвати свої три бюлетені перед журналістами, тим самим припинити будь-які можливі маніпуляції стосовно позиції «Свободи» з цього питання.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *