Пожежа у найкращій ковідній лікарні Чернівців сталася, схоже, через намагання хворого здійснити суїцид…

 

Що відомо на вечір 27 лютого: загоряння сталося о 13.15 у міській клінічній лікарні №1 м. Чернівці по вул. Героїв Майдану, 226.  Початкову версію причини пожежі – вибух кисневого балону – було відкинуто, бо балони в цій лікарні розташовані, як і годиться, далеко і до палат виведені тільки кисневі трубки. Попри те пожежа сталася і не через спалах кисневої трубки, як повідомлялося пізніше на сайті рятувальників. Зрозуміло, що вони, себто кисневі трубки, загорілися, але вже після того, як спалахнув  пацієнт, який лежав в одній із палат другого поверху п’ятиповерхової будівлі. Він вилив на груди спирт і підпалив себе. Саме цей чоловік і загинув, а його77-річний сусіда перебуває в опіковому центрі  у важкому стані, крім важких опіків у чоловіка двобічна пневмонія. 

Як зауважив один із лікарів медзакладу, у ковідних хворих дуже часто спостерігаються психози, нервові розлади та депресії. Тому ця дія хворого дуже схожа на суїцид. Натомість поліція вирішує питання щодо відкриття кримінального провадження через пригоду в лікарні.

Повідомлялося також, що з лікарні евакуювали 20 осіб – нібито через задимлення їх перевезли до інших медичних закладів. Та, як стало відомо автору цих рядків зі слів працівників лікарні, хворі відмовлялися від евакуації, бо в інших медзакладах немає такої забезпеченості інфікованих киснем, як у першій лікарні. Принаймні, у лікарні №3 уже півроку встановлюють кисень, але його там і досі немає.    

Увесь другий поверх лікарні №1 просякнутий смородом горілого. Саме з таким запахом одягу повертаються медпрацівники додому, бо він не вивітрюється навіть дорогою…

 

Людмила Чередарик «Версії»

Фото з molbuk ua

А знімок з палати, де стався вибух, опублікував на своїй сторінці у Facebook Чернівецький міський голова Роман Клічук. Саме він побував там, а відтак повідомив журналістам, що пожежа почалася з ліжка хворого.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *