Кабмін підтвердив «червоний» статус Чернівецької області

У Чернівецькій області через поширення COVID-19 ввели «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Це рішення було прийнято на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, про це повідомив в Facebook міністр КМУ Олег Немчінов.

«Комісія вирішила встановити з 00 годин 00 хвилин 1 березня 2020 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернівецької області», – йдеться в повідомленні.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в соцмережі додав, що з понеділка, 1 березня, на території області діятимуть обмеження, які діяли в країні під час жорсткого зимового карантину. Медик повідомив, що тижневі темпи зростання кількості пацієнтів в «ковідних» лікарнях прискорилися з 15% до 25%. Щодня до цих мед закладів  госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують.

«Середня зайнятість усіх типів ліжок «ковідних»  лікарень у Чернівецькій області становить 60%. Незважаючи на те, що забезпеченість ліжками в регіоні значно перевищує середній по країні, окремі типи ліжок, наприклад реанімаційні ліжка, зайняті нині на 55% на рівні області», – повідомив Ляшко. Він додав також, що Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська і Тернопільська області можуть бути переведені потенційно найближчими днями на «червоний» рівень.

Раніше в прес-службі міської ради Чернівців повідомляаи, що в області і місті з 00:00 27 лютого до 00:00 10 березня вводяться обмеження, характерні для червоної зони карантину.

Наталя Хотинь, студентка відділення журналістики ЧНУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *