Французький органіст Жан Марі Леруа виступив на ІV фестивалі органної та камерної музики «Sounds of BACH» у Чернівцях

7 квітня 2024-го у залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка виступом французького органіста Жан Марі Леруа завершився ІV фестиваль органної та камерної музики «Sounds of BACH».

Жан Марі Леруа – великий патріот і друг України, композитор, професор, диригент, головний органіст церкви Нотр-Дам де Назарет у Парижі, який підтримує Україну і духовно, і матеріально, за останні роки, разом з цьогорічними виступами – дав в Україні понад 80 концертів, з них, – уже буде 24 концерти у його улюблених Чернівцях. На 23-му і 24-му Чернівецьких концертах, представляючи музику Великого Й.С.БАХА, – Жан Марі Леруа, як завжди, виступав в українських вишиванках – «у вишитих сорочках, одну з яких я отримав в подарунок у Чернівцях, – я хочу показати, що солідарний з усіма вами, а моя музика – це підтримка нескорених українців», – говорить Маестро, який в Парижі, після кожної Меси – грає Гімн України.

Ведуча: Анжеліка Маріянчук

«Там, де звучить духовна музика, Бог завжди поруч зі Своєю милостивою присутністю». – Й. С. Бах

Грає Жан Марі Леруа. Асистент: Олександра Вітрикус

Браво! Дякуємо Жан-Марі Леруа за чудовий концерт.  Дякуємо за любов до України, постійну підтримку і допомогу України. Дякуємо ЗСУ за мирне небо над Чернівцями!

©Тетяна Спориніна,
фото автора

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *