Повістки прийшли батькові  та сину

Повістки коменданту Чернівецької обласної державної адміністрації 59-річному Дмитру ЧЕРНИШОВУ та 25-річному  сину Максиму прийшли водночас. Чоловіки передали обласному військовому комісару Віталію Чураю заяви з проханням, щоби їх відправили добровольцями захищати Україну, ще влітку 2014 року.

Проте і в сина, і у батька медики виявили тоді певні проблеми зі здоров’ям. Півроку Чернишови добивалися повістки. «То дрібниці – проблеми, які віднайшли медики», – жартує Дмитро Чернишов, якого у Чернівцях всі називають лагідно «дядя Діма» і знають як найпершого помічника волонтерів.

Дмитро Чернишов – штурман, закінчив Одеське вище інженерне морехідне училище,  син Максим – програміст. Рішення про те, щоби йти добровольцями, вони прийняли удвох.

– Моя дружина нас підтримує, – каже Дмитро Чернишов. – Вона ж усе розуміє: Батьківщину слід захищати. Знаю, що дехто уникає мобілізації. Не можу зрозуміти таких чоловіків. Адже наша рідна земля – в небезпеці! Дехто каже, що пішов би служити, але в добровольчі підрозділи. Бо люди не довіряють владі… Та я не хочу, щоби на нашу землю прийшли агресори. Ставати на коліна перед ними теж не збираюся.

Фото Тетяни СПОРИНІНОЇ

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Повістки прийшли батькові  та сину”