Посібник з політичної астрології

«Слуги народні» – люди дуже непрості. Те, як вони позиціонують себе з екранів телевізорів, часто докорінно не відповідає їхній справжній суті. Причому, вони й самі інколи можуть не здогадуватися, чому хочуть одного, а «веде» їх зовсім в інший бік. Як змусити кандидатів показати справжні обличчя? Астрологія відкриває ті риси кожного політика, яких неможливо ні позбутися, ні відкараскатися, можна лише якось вгамувати чи приховувати…

• Обравши президентом Овна ( Бродський, Пабат), очікуйте швидких і кардинальних змін, не обов’язково у кращий бік. Овни – кращі виконавці, ніж керівники. Вони прямі, нехитрі і, як правило, недалекоглядні політики. Вирішення економічних питань намагаються одразу перекласти на плечі відповідних структур, а гроші витрачатимуть на власний розсуд (це не про крадіжки!). Обіцянки хочуть виконувати, але можуть відволіктися на іншу справу, не довівши до кінця попередню. Зовнішня політика Овнів агресивна, стратеги вони погані, а від голої хоробрості пуття замало. Серед лідерів Овни зустрічаються доволі рідко (Каракалла, Хрущов, Кім Ір Сен, Катерина Медичі).

• За правління Тельців (Литвин) політика може бути украй консервативною. Дуже важливо, з чого саме Тельці візьмуться до справи. Гірше, коли почнуть маневрувати. Зазвичай за правління Тельців країна досягає принаймні видимого благополуччя. Перевагу надають економічним питанням. Слів на вітер не кидають, тож обіцяному в принципі можна вірити. Користуються народною підтримкою: добре розуміють проблеми простих людей, не скупляться на підмоги й доплати, але в державних масштабах можуть грішити скнарістю. Серед політиків цього знаку доволі багато тиранів (Ленін, Гітлер, Робесп’єр, Катерина ІІ, Саддам Хусейн, Жириновський).

• Від Близнюків (Яценюк) серйозних потрясінь можна не очікувати, але зміни відбудуться, наприклад, нова модель демократичного розвитку. Близнюки не спираються на підтримку релігії чи традицій, наріжний камінь їхнього мислення – раціоналізм. Головні сфери інтересів – освіта і зовнішня політика. Багато уваги приділяють інформаційним технологіям, ЗМІ, навіть шпіонажу. Трохи розкидаються в напрямках і через це обіцянки виконують приблизно на 50%. Компанія пістрява: Петро І, Джон Кеннеді, Олександр Невський, Буш старший, Андропов.

Раки (Янукович) намагаються виглядати миролюбними і добрими правителями, підтримувати традиції і стабільність. Реформ не люблять принципово, саме на цьому будуючи передвиборну програму. Досягнувши верховної влади, багато справ переводять у тіньову сферу. У зовнішній політиці обережні, важко йдуть на компроміси. Раки – люди не публічні, не оратори, на людях виступати їм надзвичайно важко. Дуже болісно реагують на зовнішні прояви ставлення до себе, легко збиваються, через це можуть справляти погане враження. Але до влади їх тягне (Цезарь, Гарибальді, Назарбаєв).

• Стиль правління Левів ( Симоненко, Богословська) навіть за демократичних інститутів нагадуватиме монархію. Леви переймаються іміджем держави на міжнародному рівні, дуже полюбляють військові паради та інші показові акції, а рішення внутрішніх проблем залишають Кабміну. Докорінних змін можна не очікувати: Леви – консерватори, важко пристосовуються до нового. Репутація в народі позитивна, навіть коли під час виборів обіцяють завідома не виконуване. Економіка стабільна і навіть зростає, але по закінченні правління виявляється, що скарбниця порожня. Тиранів між Левами теж вистачає (Олександр Македонський, Наполеон, Мусоліні, Кастро, Клінтон).

• До знаку Діви не належить жоден кандидат, тож його не розглядатимемо.

• Головне, на що звернуть увагу Терези (Противсіх-Гуменюк), – примирення ворожих угруповань у середині країни. Вони вміють зважити різні інтереси і знаходити консенсус. Лояльні до опозиції і практично байдужі до особистої влади. Звиклі радитися з експертами, але рішення прийматимуть особисто. Парламент і Кабмін матимуть відносну свободу дій, але Терези контролюватимуть фінанси й силові структури. Якщо Терези слабкодухі, вони легко потрапляють під чийсь вплив. Обіцяють щиро, обіцяне виконують приблизно на чверть (Октавіан, Махатма Ганді, Павло 1, Тетчер).

Скорпіонам ( Костенко, Гриценко, Тягнибок) більше підходить перебувати в опозиції: не дають чинній владі дрімати. Прийшовши до влади, схильні до тоталітаризму. Але держава процвітає, хоча й за рахунок активної експлуатації матеріальних ресурсів. Обіцянок зазвичай уникають, тож виграють від будь-якого здійснення. Підозріливі: при Скорпіонах розцвітають служби безпеки. Добре розуміються на людській психології. Можуть опуститися до банального інтриганства, стравлюючи підлеглих. (Веспасіан, Троцький, Чан Кай Ші, Неру, Індира Ганді, Кондоліза Райз).

Стрільці (Тимошенко, Рябоконь), організовуючи своє правління, як правило, орієнтуються на ідеологію, хоча й досить суб’єктивну. Вміють надихнути маси, власним прикладом підняти їх до дій. Видатні оратори, проникливі психологи, вправні тактики й стратеги. Віртуозно розігрують задумані комбінації – і при цьому примудрюються бути правдивими. Прямота Стрільців може балансувати на межі диктатури, бо вони не схильні до компромісів. Опозицію люблять використовувати як тло для власного піару. Схильні до помпезних заходів, чим можуть спустошити казну. Активно співпрацюють з іноземними державами. (Нерон, Піночет, Франко, де Голль, Черчіль, Ширак).

• Правителі Козероги (Супрун) не надто помітні: обіцянок не роздають, більше приділяють уваги тому, що й саме відбудеться. Приймаючи рішення, ні з ким не радяться, ідеї втілюють в життя наполегливо, повільно, але жорстко. Від зовнішньої політики практично усуваються або створюють щось на кшталт «залізної завіси». Не надто прихильні до свободи слова. В економіці наступає стабільність, яка більше нагадує соціалістичний розподіл. Держава тоталітарна, але може проіснувати довго. Боротися з цим не має сенсу: воно само себе знищить. Мао Цзе Дун, Сталін, Ніксон, Лукашенко).

• За правління Водолія (Тігіпко, Ратушняк) реформи, а то й революції не забаряться. Політика Водоліїв нестійка, закони змінюються, часто у несподіваний бік. Демократія може перейти до стану хаосу. Ціни відпущені, цензура викорінена, кордони відкриті, норми й правила порушені. Полюбляють науково-технічний прогрес, розвиток нових технологій, екологію. Інколи опікуються настільки віддаленим майбутнім, що забувають годувати народ уже сьогодні. Увагу приділятимуть не стільки країні, як планеті в цілому. Передвиборні обіцянки незвичайні, але цілком виконувані. За умови, що матимуть однодумців (Вашингтон, Лінкольн, Рузвельт, Рейган, Єльцин, Шеварднадзе).

• Правління Риб (Мороз, Ющенко) відзначатиметься нелогічними вчинками або великою смутою. Відчуваючи потребу в змінах, політики цього знаку здатні тільки розгойдати основи, відкрити слабкі місця, але створити щось нове, конструктивне, їм не під силу. Ідеалісти. Правду від вигадки відрізняють важко. У свої обіцянки щиро вірять, але виконуються вони хіба що на 10%. Людям цього знаку взагалі не треба йти до влади, але вони можуть бути незамінними радниками (Гровер Клівленд, Михайло Горбачов).

Алла ЧУЖИНСЬКА, астропсихолог, спеціально для «Версій»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *