Порошенко не оголошуватиме сьому хвилю мобілізації

Президент України вважає, що в умовах фактичного дотримання режиму припинення вогню немає необхідності оголошувати сьому хвилю мобілізації. За словами Порошенка, демобілізація проводиться з початку вересня.

Президент України Петро Порошенко ухвалив рішення поки що не оголошувати наступну хвилю мобілізації. Про це він заявив у вступній промові перед зустріччю з керівниками фракцій урядової коаліції, що відбулась у понеділок, 14 вересня. “Мною ухвалено рішення в умовах фактичної реалізації режиму припинення вогню відкласти мобілізацію, не проводити і не оголошувати. Сьогодні для цього з’явились перші крихкі можливості” – наводить слова глави держави видання “Українська правда”. Кошти, що звільняються, Порошенко запропонував використовувати у бюджеті, у тому числі “для збільшення контрактної складової” української армії.

22 вересня під час виступу у Харкові Порошенко вперше заявив, що в Україні на даний час відсутня необхідність в проведенні наступної, сьомої, хвилі мобілізації.

13 вересня в інтерв’ю українським телеканалам глава держави оголосив, що у країні відбувається “процес масштабної демобілізації”, який розпочався 2 вересня.

DW.COM

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *