Після розслідування журналістів голова СБУ відправив Вітюка на передову

Зашквар, допущений СБУ щодо журналістів Слідства.Інфо, виліз організації боком, натомість значно масштабніший зашквар ОПи (Офісу Президента) стосовно Бігус.Інфо замовчується…


ІЛЛЯ ВІТЮК. ФОТО СБУ

Голова Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами “Слідство-Інфо”. Про це повідомив «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу СБУ. У пресслужбі також уточнили, що за рішенням голови СБУ Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО “А”. Пресслужба повідомила: «Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань».
А почалася ця детективна історія з того, що журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплачено 12,8 мільйонів гривень. Піісля цього розслідування 6 квітня стало відомо, що журналісту «Слідства.Інфо» Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку.
СБУкраїни та Міноборони спільно з Генштабом заявили, що перевіряють інформацію, оприлюднену виданням «Слідство.Інфо», щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту після викривального розслідування стосовно співробітника спецслужби.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *