Доручення треба поновлювати

Цього вимагають зміни до Інструкції про виплату пенсій поштовими відділеннями зв’язку

До управління Пенсійного фонду України в районах Чернівецької області надходять непоодинокі звернення від громадян, які отримують пенсію у виплатних об’єктах поштового зв’язку за дорученням. У них вони, зокрема, скаржаться на те, що листоноші відмовляються виплачувати їм пенсію.

А річ у тому, що коли доручення оформлене на термін понад один рік, після закінчення кожного року дії такого доручення пенсіонер зобов’язаний звернутися із заявою до відповідного органу Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання щодо продовження виплати пенсії за дорученням.

Така вимога зафіксована у змінах до Інструкції про виплату та доставку пенсій та соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку, затверджених наказом від 28.04.2009 за №464/156 Міністерства транспорту та зв’язку України, Міністерства праці та соціальної політики України, постановою правління Пенсійного фонду України від 28.04.2009 №14-1. Ця інструкція зареєстрована в Міністерстві юстиції України 02.07.2009 за №592/16608.

Після отримання такої заяви у відомості на виплату пенсій орган Пенсійного фонду навпроти прізвища одержувача пенсії робить відмітку про поновлення заяви на виплату пенсії за дорученням.

У разі відсутності відповідної відмітки (літери «Д») у відомості, виплата пенсії за дорученням, з дати вчинення якої минуло більше року, підприємствами поштового зв’язку не допускається.
Крім того, за умови, коли одержувача пенсії не було вдома під час доставки пенсії листоношею, пенсіо-нерові необхідно звернутися до поштового відділення зв’язку до кінця виплатного періоду, тобто до 25 числа включно.

Марина ЛАЗОРЯК, заступник начальника управління з нарахування та виплати пенсій Головного управління ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *