Медицина у Чернівцях в першому кварталі отримала на 4 мільйона гривень більше

На утримання комунальних закладів охорони здоров’я у Чернівцях в першому кварталі цього року з бюджету міста було виділено 22,1 млн. грн., що на 3,8 млн. більше, ніж за такий же період минулого року. Ще 1,6 млн. грн. позабюджетних надходжень залучили самі лікувальні заклади. Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Валентина Тарасюк.

За надання чернівчанам спеціалізованої допомоги в науково-дослідних інститутах та центрах у першому кварталі цього року з міського бюджету оплачено 77,8 тис. грн. Ветеранам війни проплачено придбання ліків за пільговими рецептами на суму 48,4 тис. грн. 38 ветеранів війни за бюджетні кошти забезпечені слуховими апаратами. Пільговим категоріям населення проведено протезування зубів на загальну суму 118,0 тис грн., в тому числі 72 ветеранам війни на суму 32,9 тис. грн.

538 тисяч осіб у першому кварталі цього року відвідали міські поліклініки. 33,6 тисяч чернівчан звернулися за медичною допомогою до стоматологів. В умовах денних стаціонарів поліклінік та жіночих консультацій пологових будинків міста отримали лікування 2 тисячі пацієнтів, ще 3,1 тис. хворих були оздоровлені методом „стаціонар вдома”.

Лікарями міської станції швидкої медичної допомоги в першому кварталі було зроблено 16,7 тисяч виїздів для надання невідкладної допомоги. В стаціонарах міста отримали лікування понад 8 тис. хворих.

У пологових будинках міста народилося 627 маленьких чернівчан, що на 9 більше, ніж за перший квартал минулого року.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *