Чернівчанам запрошують обстежитися на вміст рівня цукру в крові

Благодійна акція з обстеження чернівчан на визначення рівня цукру в крові проводиться з 13 квітня на базі медичних установ міста. Мета акції – рання діагностика цукрового діабету та попередження його ускладнень. Організовує її громадська організація «Діабетик Буковини» за сприяння управління охорони здоров’я міської ради. Про це повідомив голова ГО « Діабетик Буковини» Петро Іваськов.

Обстеження на рівень цукру в крові всі бажаючі чернівчани можуть пройти безкоштовно, звернувшись в долікарські кабінети за адресами:

вул.Шкільна,6 – КМУ «Міська поліклініка №1»;
вул. Л. Українки,11 – КМУ «Міська поліклініка № 2»;
вул. Південно-Кільцева,14 – КМУ «Міська поліклініка № 3»;
вул. М. Тореза,2 – КМУ «Міська лікарня № 4».

У Чернівцях станом на 1 квітня ц.р. на цукровий діабет хворіють 6670 дорослих та 36 дітей. Тобто майже 3% чернівчан страждає на цю недугу.

В Україні зареєстровано 1 094 124 хворих на цукровий діабет (2,4 відсотка населення ). Однак, за даними МОЗ України, кількість людей з недіагностованим цукровим діабетом перевищує цей показник у 3-4 рази.

Витрати держави, пов’язані з наданням медичної допомоги хворим на цукровий діабет, становлять понад 2-3 відсотки загальних видатків на охорону здоров’я. З цих коштів майже 80% припадає на лікування ускладнень, 20% – на закупівлю цуркознижувальних препаратів і систем контролю. Важливим завданням є рання діагностика діабету, коли хвороба ще не спричинила важких ускладнень.

Додаткова інформація про акцію ГО « Діабетик Буковини» надається за тел. 52-75- 20

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *