Підприємці об’єднуються для захисту своїх інтересів

Політика зачепила нас, хоча ми її не чіпали. Тому ми тут, тому ми гуртуємося!

Ці слова, висловлені підприємцем Андрієм Іліним, рефреном звучали на установчих зборах міської профспілкової організації Всеукраїнської Професійної спілки «Столиця-Регіони», яка відбулася у Чернівцях 12 грудня. Поки що до її складу увійшли представники двох найбільших ринків обласного центру, серед яких – Калинівський і Буковинський. Райони представляла Кіцманщина. На підході – інші. Та організатори сподіваються, що до них приєднаються також лікарі- та педагоги-приватники й інші категорії буковинців, які самі, без допопмоги держави заробляють собі на хліб насущний.

Ініціював створення та очолив міську Чернівецьку організацію профспілок малого і середнього бізнесу представник Національної координаційної ради підприємців України, яка стихійно виникла на Майдані, голова правління Всеукраїнської громадської організації «Інститут підтримки регуляторної реформи в Україні» Володимир Дорош.

– Чим більше буде в країні активних громадських організацій, тим швидше ми збудуємо громадянське суспільство, в якому головним і визначальним елементом держави будуть люди, – наголосив він.

Учасники установих зборів вели мову і про те, що коли вже наша держава перетворилася (не з волі людей) на великий базар, то ті, хто працює на ньому, – а це й інженери та робітники колишніх промислових гіганів, таких як «Кварц», «Електронмаш», «Легшаш» тощо, – повинні теж мати і лікарняні, і відпустки, і пенсії.

Водночас, за словами директора Асоціації ринків Буковини Валерія Бордіяна, 40% підприємців працюють без документів. Тобто вони не платять ні податків, ні інших платежів. Чому так відбувається? Бо це комусь вигідно. Натомість податкова служба на подібне закриває очі, хоча легко могла б навести порядок. Новий Податковий кодекс, на жаль, у цьому питанні нічого не змінив. Тому профспілка буде опікуватися і такими проблемними питаннями, ставлячі їх перед можновладцями.

Люди були одностайні також у тому, що коли влада хоче збирати податки, то вона першочергово повинна ввести декларацію видатків, щоби громадяни знали, хто і на що живе у нашому «данському королівстві».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Підприємці об’єднуються для захисту своїх інтересів”