Передріздвяні Чернівці в ритмі аргентинського танго

Завтра, у п’ятницю, в Органному залі відбудеться унікальний концерт камерного оркестру Чернівецької філармонії та вихованці музичної школи №1 – лауреатів дитячих конкурсів і фестивалів, приурочений до Дня Святого Миколая.

DSC_0713

 

У першому відділі концерту прозвучить музика А. Вівальді, Ж.Б. Акколаї, Й.С.Баха у виконанні камерного оркестру та лауреатів кількох дитячих конкурсів і фестивалів Софії Лазар (клас заслуженої артистки України Людмили Шапко), Владислава Савенка (клас Марії Пилипчак) і Юлії Козловської (клас народного артиста України Павла Чеботова).

Окрім згаданих творів, оркестр зіграє дуже доречний до свята «Різдвяний концерт» італійського композитора П’єтро Локателлі – учня легендарного А. Кореллі та попередника легендарного віртуоза Н. Паганіні.

– Ця старовинна музика підносить душу. Поєднання голосів оркестру та дітей-солістів створює чарівну атмосферу різдвяних свят, – каже керівник оркестру Павло Чеботов.

У другому відділі камерний оркестр представить себе у дещо незвичному світлі. Судіть самі: у попередні роки колектив впевнено піднімався до вершин професійної майстерності, опановуючи мову та стилістику композиторів різних епох і напрямків – П.Чайковського та Е.Гріга, А.Дворжака та Б.Бріттена, І.Стравінського та А.Шенберга, І.Шамо та В.Івасюка, В.А.Моцарта та Дж.Росіні.

– В цьому концерті ми ніби зробили «крок у бік», – зізнається Павло Чеботов. – Усе ж таки Новий Рік на носі. Тож дорогу легкій музиці! «Танго-балет», фуга «Містерія», «Облівіон», «Танго для чотирьох» – шедеври короля аргентинського танго Астора П’яцоли – і не менш запальні та елегантні п’єси Лероя Андерсона. Вони дозволять музикантам вкотре приємно вразити публіку та продемонструвати високу виконавську майстерність концертмейстеру оркестра Юрію Плаксіну і Заслуженій артистці України Людмилі Шапко, неповторному лауреату конкурсу ім. Лисенка Миколі Головіну й альтистці Марії Триняк, а також молодій скрипальці, яка сміливо штурмує музичний олімп Юлії Чампеллє.

Та, мабуть, головне, як зазначає керівник оркестру п. Чеботов, це та насолода і піднесення, яке під час концерту будуть відчувати як артисти, так і публіка.

Отож приходьте і насолоджуйтесь!

Вл.інф.

Фото Руслана КОЗЛОВА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *