Перша група бойових пілотів з України завершила навчання на літаках F-16

Тренування проходили на військовій базі в Арізоні, США.
Про це повідомила речниця повітряних сил Нацгвардії США Ерін Ханніган, передає Укрінформ із посиланням на Politico.«Пілоти проходили навчання на 162-й авіабазі Національної гвардії в Тусоні»,- зазначила Ханніган. При цьому вона не уточнила, яка кількість українських військових входила до групи, пославшись на дотримання вимог оперативної безпеки. Зараз українські пілоти прямують до Європи для додаткового навчання.
Як повідомляє видання, Україна планує отримати понад 60 F-16 від Норвегії, Данії, Нідерландів та Бельгії.
Водночас 10 українських військових пройшли навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на
“Десять українських військових пройшли навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16. Нідерланди погодилися надати Україні щонайменше 24 F-16. Їх також потрібно підтримувати та обслуговувати”, – йдеться у повідомленні Міністерства оборони Нідерландів.
Зазначається, що українці навчалися обслуговувати всі важливі для пілота винищувача елементи. Навчання також включало в себе складання та перевірку аварійно-рятувального комплекту, який дозволяє пілоту вижити протягом кількох днів після аварійної посадки. У ньому, серед іншого, – їжа та ліки.
Навчання полягало у підготовці до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Зрештою, це також забезпечить кращий захист українських пілотів.
Програма занять була складена Кластером обладнання для забезпечення безпеки польотів (VVU). “Пілоти F-16 фактично віддають своє життя в руки солдатів, які обслуговують літаки. У той момент, коли вони злітають, вони знають, що можуть покластися на знання і навички цих людей і що літак справний”, – зазначили в Міноборони Нідерландів.

Нідерланди також є одним з ініціаторів створення Європейського навчального центру F-16 (EFTC) в Румунії. 11 літаків F-16 вже надані в розпорядження EFTC.
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що вже влітку цього року українські військово-повітряні сили будуть посилені винищувачами F-16.
Джерело: Укрінформ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *