Чернівецький грудень у кольорах Провансу

Якщо хочете посеред грудня вирватися з сірої буденності й тривог, заглибтеся у кольори Провансу. Прованс – південь Франції, сама назва так і означає – провінція. Це синє-синє море, блакитне небо, ясно-жовті скелі й пісок, яскрава буйна зелень… Вузенькі вулички південних містечок і обличчя людей, які мимоволі нагадують портрети Ван-Гога – не через наслідування, а за стихією…

І усе це ви можете побачити у Чернівецькому художньому музеї на виставці, яка так і називається «Кольори Провансу», а по суті є творчим звітом групи чернівецьких художників, які побували на Восьмому пленері у Темістокля ВІРСТИ – нашого земляка і знаного французького художника.

Завдяки йому, а також клопотам куратора виставки директора Чернівецького відділення Фонду Культури Валентини Діаковської ви можете побачити 30 робіт – переважно пейзажів чи абстрактних композицій.

Серед авторів – Т. Вірста, О. Гріщенко, М Рибачук, І. Михайлов, О. Літвінов та Л. Куваєва.

І по секрету: цю вишукану виставку Валентина Діаковська організувала… як подарунок до свого невеличкого але дуже симпатичного ювілею. Втім, вийшов прекрасний подарунок для чернівчан.

DSC_0104

DSC_0109

DSC_0112

DSC_0115

DSC_0120

DSC_0122

Фото Василя КИЯШКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *