Успішні чернівчанки допомагають онкохворим діткам

Гроші від продажу ексклюзивного календаря на 2015 рік, презентованого громадською організацією – клубом «Успішна пані Чернівців», передадуть діткам, які лікуються у відділенні кардіоонкогематології Чернівецької обласної дитячої лікарні.

Успішні чернівчанки вже не вперше допомагають благодійному фонду «Подаруй дитині життя». Торік, приміром, вони випустили дебютний календар у ретро-стилі, а цьогоріч – в етнічному.

– Фонд опікується хворими хлопчиками і дівчатками. А в кожної з наших успішних чернівчанок є власні дітки. Тож вирішили і їх долучити до зйомок для календаря, – каже Наталя КАРАЛАШ, член правління Фонду «Подаруй дитині життя». – Тож дітки, одягнуті у вишиванки, фотографувалися разом з мамами. Календар вийшов дуже теплий і сімейний.

Зйомки тривали майже три місяці. Намагалися відобразити всі пори року. За цей час відзняли безліч фотографій. Мали на меті нагадати про цінність родинного тепла та допомогти онкохворим дітям.

– Зараз у нашому відділенні перебуває 15 онкохворих діток, які потребують дорогого лікування, – наголошує Михайло ГНАТЮК, завідувач кардіоонкогематологічного відділення. – І саме завдяки благодійникам нам удалося врятувати не одне дитяче життя.

Календарі купували безпосередньо під час презентації. За один вечір вдалося зібрати 14640 гривень. Усі вони перераховані на рахунок благодійного фонду «Подаруй дитині життя». Далі – будуть витрачені на закупівлю необхідних хіміопрепаратів.

Усі, хто ще не встиг допомогти онкохворим діткам, можуть придбати календарі в кіосках міста. Кожна гривня – на вагу золота, бо саме вона, може допомогти врятувати маленьке життя.

 

… І збирають гроші на АТО

Кошти, зібрані з реалізації благодійних квитків на конкурс «Успішна пані Чернівців 2014», будуть передані волонтерам для придбання теплого одягу буковинцям, які перебувають у зоні АТО.Як завжди, конкурс організували клуб «Успішна чернівчанка» та структурні підрозділи міської влади. Цьогоріч він був дещо особливим: до участі в ньому запросили жінок-переселенок зі Сходу України. І проходив він під гаслом «Схід і Захід – разом». У конкурсі взяли участь 10 пані: 2 – з Криму, 2 – з Луганщини,  1– з Донеччини та 5 – з Чернівців.

Від продажу квитків зібрали 18 тис. грн. Конверт з з доброчинними коштами просто на сцені  передали волонтеру координаційного центру «Буковина – українському війську» Наталії Бочаровій.

На думку співзасновниці клубу «Успішна чернівчанка» Наталії Коцур, коштів могли би  зібрати значно більше. Та 194 квитки не продали. «Це тому, що ми не робили рекламу конкурсу, не мали досвіду благодійного продажу квитків, пошкодували грошей на телевізійні ролики, афіші. Зрештою, ми просто не встигли, бо часу було обмаль», – каже вона.

Пані Коцур повідомила зі сцени також, що від 23 грудня не працює начальником відділу у справах сім’ї та молоді міської ради – пішла на пенсію. «Тепер я зможу віддавати всю свою енергію, талант саме клубу «Успішна чернівчанка», – запевнила екс-чиновниця.

Головну нагороду – титул «Успішна чернівчанка 2014» – отримали двоє учасниць:  Тетяна ПАСКАЛЬ, хореограф з Алчевська, та  Іванна ГЕРАСИМЧУК,  чернівецька лікарка.

Наступний конкурс планують провести вже у березні 2015 року.

Галина ЄРЕМІЦА, незалежний журналіст

DSC_0081

DSC_0129

DSC_0135

DSC_0185

DSC_0302

DSC_0310

DSC_0351

DSC_0406

DSC_0321

DSC_0354

DSC_0371

DSC_0258Фото Руслан КОЗЛОВ, “Версії”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Успішні чернівчанки допомагають онкохворим діткам”