Виборча комісія оголосила перерву в засіданні, порушивши закон

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, на засіданні виборчої комісії дільниці №447 по вулиці Білоруській, 77 в Чернівцях оголошено перерву.

Переривати засідання після закінчення голосування не передбачено законом. В коментарі ОПОРІ голова комісії Юлія Шевчук повідомила, що «дільниця зачинена і члени комісії хотіли зробити перерву». Попередньо голова питала у членів комісії, чи робити перерву і оголосила її.

Відповідно до п.2 ст. 79 закону України «Про місцеві вибори», Засідання дільничної виборчої комісії починається відразу після закінчення голосування, проводиться без перерви і закінчується після складення та підписання відповідних протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з усіх місцевих виборів та по всіх виборчих округах, в яких проводилося голосування на виборчій дільниці, відповідно до вимог, передбачених цим Законом.

Спостерігач ОПОРИ складає акт про порушення та повідомив Чернівецьку міську виборчу комісію про виявлене порушення. Також нагадуємо, що діє гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

Нагадуємо, що Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.

 

За коментарями звертайтесь:

Координатор виборчих програм Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА

Тарас Прокоп, тел. +380954900504, prokoptar@gmail.com

Надія Вірна, тел. +380502104847, virna@opora.org.ua

Наталка Шадна, тел. + 380955908493

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *