Нема еліти – нема держави

Натомість Україна має клани. А, щоби «запудрити» мізки народу, на всі смаки – політпроекти, що намагаються зватися партіями. Те, що всі вони своїми «розборками» нищать державу, зрозуміло усім.

Укотре це продемонструвала операція СБУ у стінах «Нафтогазу». Олігархи на своїх Олімпах з грошей ніяк не можуть усвідомити, що аморальність нікого ще до добра не доводила.

Існує космічний закон: якщо добро в якийсь момент еволюційного розвитку не здатне перемогти зло, така цивілізація повин-на зникнути. Щоби цього не сталося, в кожній державі зростає еліта – люди, які несуть відповідальність за спільноту…

Скажімо, Хіларі Клінтон на посаді держсекретаря США отримує зарплату без підвищення. А знаєте, чому? Бо, доки ще не займала цього крісла, вона голосувала за підвищення зарплатні. Тож нині не має морального права отримувати цю підвищену зарплатню. Неймовірно? Але факт!

Натомість наші посадовці та урядовці найперше забезпечують себе пільгами та високими окладами. У нас: заступником голови СБУ став Валерій Хорошковський. Людина, яку пов’язують з «РосУкрЕнерго» та Фірташем певні інтереси. Зрештою, як і кожен наш міністр, нардеп чи будь-який інший високопосадовець, він має купу інших бізнес-інтерсів.

А тепер приклад з-за океану: міністр оборони попереднього уряду США, перед тим, як обійняти цю посаду, продав належні йому акції одного з військових заводів. І продав не родичам чи близьким, а викинув на біржу, втративши при цьому значні суми.

Одне слово, недарма ідеологи українського націоналізму Мазепа, Донцов, Бандера дуже великого значення надавали створенню української еліти. Як бачимо, її відсутність сьогодні ставить під великий знак запитання саме існування української держави!

Людмила Чередарик

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *