Недуга надихає на меценатство – погляд

Недуга надихає на меценатство
Відомий на Буковині бізнесмен Іван Семенюк подарував реанімаційному відділенню обласної клінічної лікарні дефібрилятор за 30 тис.грн. Спрощено кажучи, дефібрилятор – це  прилад, який «запускає» серце за його раптової зупинки. Здійснювати це слід якомога швидше, адже відлік іде навіть не на секунди – на миті.
Лікарі-реаніматори кажуть, що користуватися дефібрилятором їм доводиться щонайменше 100 разів на рік. Тож «по ідеї» такий прилад потрібен біля кожного реанімаційного ліжка. Але досі у відділенні був лише один такий прилад. Оскільки хворого рухати в такий момент не рекомендується, уявіть собі «трудовий процес» у реанімації. Той, хто там хоч раз побував, підтвердить: обстановка дуже нагадує лазарет неподалік лінії фронту.
Коли директор фірми «Роднічок» і депутат обласної ради відчув проблеми з серцем, його лікували саме у відділенні інтенсивної терапії і реанімації обласної клінічної лікарні. Тож п.Семенюк перейнявся проблемами реаніматорів і презентував відділенню новенький дефібрилятор. Це харківський виріб нового покоління, він не лише відновлює роботу серця, а й виводить на кардіомоніторі графічне зображення для відстеження процесу. Наш земляк придбав для реаніматологів ще й сучасний відсмоктувач. Він пообіцяв і надалі надавати конкретну допомогу цьому та іншим лікувальним закладам.
Добре, що хоча б через власну хворобу меценат повертається обличчям до медицини – хоча хворіти завжди погано. Насторожує лише зізнання міністра охорони здоров’я Поліщука, що 70% вітчизняного медобладнання, закупленого минулоріч за бюджетні кошти на суму 347 млн. грн, …не працює.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *