Резонансні злочини розкрито

Про це повідомив журналістів начальник УМВС у Чернівецькій області Георгій ПРОСКУРНЯК.
$123тис. – хабар для селищного голови 20 червня  працівники міліції затримали на гарячому голову  Кельменецької селищної ради та одного з її депутатів. Вони вимагали один з найбільших хабарів, який обласним силовикам доводилося виявляти.
Намагаючись придбати земельну ділянку в районі Дністра, мешканка Чернівців зіткнулася з перешкодами, які селищний голова запропонував усунути всьго-навсього за 144 тис. доларів. Зійшлися на 126 тис. Хоча ділянка розміром понад гектар мала приблизну ринкову вартість 5-7 тис. доларів.
Оскільки приватний підприємець своєчасно заявила про вимагання хабара і співпрацювала з працівниками міліції, їй звинувачень не пред’явили.
Затриманому сільському голові, міському депутатові та посереднику висунуто звинувачення за статтею 368, ч. 3 – вимагання хабара.
Убивці – за ґратами
Працівники міліції затримали осіб, які підозрюються у вбивстві, що відбулося у приміщенні Приватбанку 23 квітня. Після скоєного, перебуваючи у стані афекту, нападники намагалися ще й викрасти автівку. На сьогоднішній день затриманим висунуто звинувачення за статтями 115, ч.6 – вбивство та 187, ч. 4 – завдання тілесних ушкоджень. За ними нападники отримають від 10 до 15 років. Залежно від обставин, можливе й довічне позбавлення волі. Працівники УМВС не виключають можливості причетності затриманих до інших злочинів.
Ольга ХАРИТОН, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *