Найкращі школи Чернівецької області за рейтингом

Освітній портал Education.ua сформував новий рейтинг шкіл України на основі офіційних результатів національного мультипредметного тесту 2024 року. У рейтингу представлено 6900 шкіл, зокрема 203 школи Чернівецької області – повідомила Аліна Ручка, менеджер проекту
Найкращою школою Чернівців та області виявився Чернівецький ліцей №1 математичного та економічного профілів Чернівецької міської ради, середній бал випускника ліцею на НМТ 2024 — 167,13.
Рейтинг сформований за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року, взятими з офіційної статистики Українського центру оцінювання якості освіти. До рейтингу потрапили школи, у яких щонайменше 5 учнів узяли участь у тестуванні. На місце у рейтингу впливають як результати учасників, так і загальна кількість складених випускниками тестів.

Докладніше про рейтинг
Освітній портал Education.ua сформував новий рейтинг шкіл України на основі офіційних результатів національного мультипредметного тесту 2024 року. Тепер у рейтингу представлено 6900 шкіл, що дозволяє легко знайти заклади з найкращим рівнем підготовки.
До оновленого рейтингу найкращих шкіл України потрапили ті заклади, щонайменше 5 учнів яких склали НМТ 2024. Інформація в рейтингу зорієнтує батьків, які обирають школу для своєї дитини, наскільки високих результатів досягли її випускники на рівні міста, області та всієї країни, а отже — підсвітить школи, які гідні уваги.
На місце у рейтингу впливають як результати учасників, так і загальна кількість складених випускниками тестів. Зверніть увагу, що за сумою тестів та медіаною результатів деякі школи можуть бути вищі у рейтингу, попри нижчий середній бал НМТ.
У формулі розрахунку рейтингового місця враховується: 85 % рейтингового бала — середній показник НМТ, 15 % — середній показник НМТ, помножений на кількість тестів, складених випускниками цієї школи, у відношенні до максимальної кількості складених тестів в одній школі по Україні. У 2024 році максимальна кількість складених тестів в одній школі — 6 676.
Якщо школа переставлена в загальному рейтингу шкіл, то на її сторінці ви знайдете інформацію про:
• місце у рейтингу по місту, регіону та країні;
• кількість учнів, які складали НМТ 2024;
• середній бал учнів з усіх предметів;
• середній бал учнів з кожного предмета НМТ.
За допомогою цих даних можна легко порівняти школи й вибрати ту, яка найбільше відповідає вашим вимогам.

Перша десятка рейтингу буковинських шкіл:
1.Чернівецький ліцей №1 математичного та економічного профілів Чернівецької міської ради
2.Чернівецький ліцей №7 Чернівецької міської ради
3.Чернівецький ліцей №9 Чернівецької міської ради
4.Драницький ліцей Мамалигівської сільської ради Дністровського району Чернівецької області
5.Чернівецький ліцей №5 «Оріяна» Чернівецької міської ради
6.Сокирянський ліцей Сокирянської міської ради Дністровського району Чернівецької області
7.Чернівецький багатопрофільний ліцей №4 Чернівецької міської ради
8.Новоселицький ліцей №3 Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області
9.Хотинський опорний академічний ліцей Хотинської міської ради Чернівецької області
10.Чернівецький ліцей №8 імені Тараса Григоровича Шевченка Чернівецької міської ради

На сотому місці Вижницький опорний ліцей ім. Юрія Федьковича Вижницької міської ради Вижницького району Чернівецької області
На двохсотому щаблі – Луковицький опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Чагорської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області ім. Дмитра Макогона
Закриває рейтинг із 203-ім місцем Красноїльський ліцей №1 Красноїльської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *