Найбільш репресивна економіка – українська

За економічними свободами Україна посідає 162-ге місце у світі і 44-те – у Європі.

Американський фонд «Heritage foundation» погіршив показники України щодо індексу економічної свободи, порівняно з минулим роком, на 7 пунктів,  і нині у нас найбільш репресивна економіка у Європі. Ми посідаємо 162-ге місце у світі і 44-те – у Європі.

Коментує наш земляк Василь ФЛІПЧУК, український дипломат, політик, громадський діяч, голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД):

«Ми поруч із найменш розвинутими африканськими країнами!
Цікаво, що тепер скажуть апологети нашої влади? Який аргумент для виправдання вони ще придумають? Знову Путін? Вони, мабуть, йому відкати платять, бо що б вони казали, якби не було російського агресора…

Хоча ми й так знаємо, що нинішня влада довела країну до катастрофічного стану і переплюнула за нахабством та корумпованістю своїх попередників. Але тепер це засвідчив вже поважний американський фонд.

Утім, дискусія цього тижня серед політикуму щодо кадрових змін в уряді знову, на жаль, засвідчує, яка далека нинішня політична еліта від народу і наскільки вона втратила почуття реалій, бо живе у своєму ілюзорному світі безмежної влади над фінансовими потоками. Від зміни одних міністрів на інших змінюється лише кінцевий бенефіціарій старих схем, а індекс економічної свободи й далі падатиме, а країна тільки зубожітиме. Невже це не зрозуміло? Чи потрібен-таки дійсно новий Майдан, щоби нарешті змінити наявну олігархічно-корупційну модель економіки на ліберальну та відкриту???».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *