На міському пляжі займалися… екстримом і дорослі, і діти

«Х Буковинські екстремальні ігри-2011» відбулися на території Чернівецького міського пляжу минулими вихідними. За перемогу змагалися 15 команд з Чернівців, Садгірського району, Сторожинеччини, Глибоччини та Новоселиччини. Спортсмени виборювали першість з пішохідного, гірського, велосипедного та спелеотуризму.

– Мені надзвичайно приємно, що ці змагання перетворилися на свято, ім’я якому – Х Буковинські екстремальні ігри, – каже Віктор СКРИПНИК, організатор змагань і президент федерації спортивного туризму Чернівецької області. – Бо це саме той формат, родоначальником якого є Буковина. Крім того, ми стаємо піонерами, переводячи спортивні змагання на європейські рейки. Переламний крок полягає у спрощенні як системи оцінок і вимог до єдиної спортивної кваліфікації, так і в спрощенні таблиці штрафів для спортсменів. Буковина – це прекрасний стратегічний полігон для культивування спортивного туризму, – підкреслив ентузіаст.– І я особливо радий, що у змаганнях брали участь спортсмени, яким лише 10 років. Це ж здорово, що ми можемо зацікавити туризмом хлопчиків і дівчаток.

Переможцями у форматі «Три години» стали: команда «Глибока-2» (Глибоцький центр туризму, краєзнавства, екскурсій учнівської молоді) – І місце, команда «Новоселиця» – ІІ місце,– команда «Пілігрим-2» (туристичний клуб «Пілігрим», Чернівці) – ІІІ місце.

Трійку призерів у форматі «Шість годин» склали команди «Минуле» (Новоселицький районний центр туризму), «Кіндери» (Чернівецький обласний центр туризму, краєзнавства, екскурсій учнівської молоді), «Пілігрим-1» (туристичний клуб «Пілігрим», Чернівці).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *