Допомога землякам від земляків

Вночі до Чернівців приїхала колона з 10 автобусів гуманітарної допомоги від української діаспори з Італії. У чернівецькому волонтерському центрі італійців-волонтерів  зустрічали Роман Клічук, Чернівецький міський голова, та Петро Лисак, директор департаменту транспорту, а також журналісти.

А позавчора отримала гумдопомогу Глибока, яка надійшла також від земляків, що мешкають в Італії, а також Німеччині та Румунії. До Глибоцької громади навідалася і Моніка Адоскаліцей, начальниця департаменту охорони здоров’я Ботошанського повіту (Румунія) з метою налагодження співпраці та надання гуманітарної допомоги переселенцям. Представниця місії запропонувала вже розгорнутий пункт на 3000 місць з кваліфікованими лікарями для жінок, дітей та старших чоловіків.

Зауважимо, що дитяче харчування, яке бачите на фото, коштує в Італії надзвичайно дорого. Та, як бачимо, для своїх потерпілих земляків людям нічого не шкода.

Саме це дитяче харчування наштовхнуло мене на думку, що, мабуть, серед цієї гуманітараної допомоги є і коробки, спаковані моєю сестрою. Вона розповідала про них і про той неймовірний ентузіазм, з яким працювали українські італійці. Допомагали навіть діти. Бусики ж та авто з речами і харчами нескінченною вервечкою тягнулися вулицею до української церкви зранку до вечора.

Спасибі, рідні

Людмила Лебединська, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *