Людина й ліс пізнають одне одного

– Порівняно з минулими роками, розширилася тематика  учнівських творів.  Діти намагаються осмислити діяльність людини  з використання та відновлення природного потенціалу – лісу,  наслідки природних катаклізмів, спричинених порушенням екологічної рівноваги. Багато авторів розповідають про свою конкретну  роботу в складі шкільних лісництв, дехто залучив свої знання з літератури. Є й жанрові новації, наприклад, футуристичний прогноз-застереження. Юні автори  пишуть про те, як  треба цінувати, берегти  й примножувати лісові багатства краю, України, планети, – розповідає перший заступник  начальника Чернівецького облуправління лісомисливгоспу, голова  конкурсної комісії Валерій Кашпор.  

Понад 40 творів і майже 30 малюнків представлено на обласний етап конкурсу. Найкращими визнані твори Христини Дзюрик  з Грубної Сокирянського, Іванни Татарчук  з Долішнього Шепота Вижницького району, Анастасії Бабиної з Глибокої. Вони посіли відповідно перше, друге і третє місця і отримають грошові премії.

У номінації «Малюнок» переможцями стали Ілона Труфен зі Старої Жадови Сторожинецького, Оксана Григоришена з Рукшина Хотинського, Алла Чев’юк з Киселиць Путильського району.

Твори переможців візьмуть участь у заключному етапі Всеукраїнського конкурсу  «Людина і ліс».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *