Лісова дорога поміж перестиглих лісів…

Відтепер вивіз лісу з Сторожинецького лісництва скоротився на 12 км, а великі вантажні машини більше не створюватимуть незручностей для мешканців сіл Спаська, Дубово, Михальча і Кам’яна. Нова лісова дорога починається від траси між Кам’яною та Глибочком.

– Нова дорога сполучила місто Сторожинець і село Спаська. І це досить зручно для жителів села, – зазначив Олександр МОСКАЛЮК, лісничий Сторожинецького лісництва. – Сама дорога збудована за всіма технологічними вимогами. Її вартість – 650 тис. грн.  І хоча дорога належить нашому лісництву, нею можуть користуватися усі бажаючі. Загалом же, ліс тут досить стиглий, і без дороги досить важко було проводити санітарні рубки.

– Будівництвом доріг почали займатися від 2007 року. І вже протягом останніх 5 років у лісгоспі з’явилися 19 км доріг, – розповів на відкритті дороги  Володимир СЕНИК, головний інженер державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство».

265 км – загальна протяжністю доріг по всіх лісництвах Сторожинецького лісгоспу дерев’яні стільці ТМ Хартвуд .

За словами Володимира Зиновійовича, основна функція дороги – протипожежна, господарська та соціальна. Адже завдяки новому шляху тепер легко можна добратися до кожного кварталу лісу, якщо раптом пожежа… Щодо соціального значення – основний вивіз деривини з цього масиву проходив 4-ма селами – Спаська, Дубово, Михальча і Кам’яна. Тепер ми повністю незалежні від сільських доріг. Крім того, відстань вивозу скоротилася на 12 км.

Загальна кубомаса Сторожинецького лісництва – 105 тис. кубометрів деревини. Це  стиглі і перестиглі ліси,з якими необхідно проводити певні види робіт: прочищення, прохідні, санітарні рубки тощо.

Любов КАФАНОВА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Лісова дорога поміж перестиглих лісів…”