Лариса ДМИТРЕНКО: Шпроти на ковзанах

Так вишукано можна називати новий атракціон, відкритий нещодавно. Після урочистостей вдячні чернівчани потягнулися до давно очікуваної ковзанки, яка замінила сумновідомий «нацюцюрник» (за доволі точною назвою мера).

Завітали туди й дві молоді лікарки з доньками-школярками, які минулої зими встигли навчитися доволі впевнено стояти на ковзанах. Враження було надзвичайне: жодних обмежень ні в часі, ні за кількістю, пускають усіх, кого Бог послав! А коли Бог посилає годину пік, тут можна вправлятися хіба що у стоянні на ковзанах.

Дорослим, які привели своїх чад на ковзанку, не те що присісти, стати ніде. Третя біда: у натовпі зустрічаються «веселуни», які після певної дози спиртного хочуть розім’ятися на льоду. Вони весело регочуть і час від часу врізаються в натовп, збиваючи когось із ніг. Ще кінокласика з Челентано в головній ролі доступно пояснила нам: це дуже смішно – спостерігати, як хтось упав!

Ніхто нікому не робить зауважень, не те, щоби вивести нахаб із закладу. Тож одній з подруг не пощастило: огрядний дядько просто зніс її з ніг! Впала на лікоть, далі знову кінокласика: «Впав – отямився – гіпс!». Складний перелом, перспектива довгого й недешевого лікування. Винуватця, звісно, ніхто не затримував, тож тепер шукати марно.

Адміністрація ж «відгородилася» від таких випадків оголошенням про те, що за травмування відповідальності не несе! Ось такої! Щоправда, в європейському місті мали б знати, що на омріяному Заході з таким плакатом жоден заклад просто не дозволили б відкрити!

Але, як завжди у толерантних Чернівцях, вихід є! Кому затісно на ковзанці, ласкаво просимо на простору вулицю Кобилянської. Безкоштовно ковзайтесь, скільки душі завгодно, навіть ковзанів не треба. А ще тут з’явилися міні-трамплінчики – плитки, з-під яких (чи давно той жовтень-600 був?) пісок повимивало. Цей атракціон пропоную назвати «Хто спритніший?»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *