The Good Plastic Company – у Чернівцях

Європейські компанії використовують їхні матеріали для оформлення магазинів, а IKEA – шоу-румів у Лондоні. І тепер The Good Plastic Company працюють у Чернівцях.

Підприємство, що виробляє пластикові панелі, з початком війни перемістило свої потужності на Буковину із Білої Церкви. Заснували його українці, нині компанія має офіси в Нідерландах та Англії.

«Це екологічне виробництво. Ми купуємо перероблений пластик, якому даємо друге життя. Виготовляють цей матеріал із відходів. Нашу продукцію можна використовувати для декору приміщень, із неї роблять світильники, стільниці, полиці, крісла, вітрини, стенди, підлогу. Словом, матеріал дозволяє дизайнеру розвивати свою фантазію і творити все, що завгодно. Пластикові плити годяться і для виготовлення меблів, облицювання будівель», – розповів директор із виробництва компанії Юрій Криницький.

За його словами, бізнес не може існувати хаотично, тож компанія розробила план на випадок війни. Єдине, що не вирішили остаточно – куди саме релокувати підприємство, розглядали кілька міст.

«І Чернівці перемогли. Тут спокійно, близько до кордону, є необхідна для існування та розвитку підприємства інфраструктура», – перелічує переваги Буковини Юрій Криницький.

Завданням №1 для The Good Plastic Company було перевезти людей. Евакуювали 16 співробітників разом із родинами, усього 29 людей. Фурами перевезли й обладнання, хоч це було непросто, кожна машина – на вагу золота. Але знайшлися сміливці, котрі погодилися їхати на Київщину, де постійні обстріли, і це справжнє диво, вважає пан Юрій.

Найскладніше компанія вже пережила, запустила виробництво на новому місці, перебудувала логістику, знайшли нових постачальників. Вляглися також і емоції, хвилювання через війну. Робота йде за планом.

Частина працівників вирішила повернутися додому, тож на роботу взяли буковинців, а також двох переселенців із Ізюма.

На думку Юрія Криницького, після завершення війни на Україну обов’язково чекає економічний розквіт, зруйновані заводи не лише відбудують, а й запровадять на них нові сучасні технології. А The Good Plastic Company матиме гарне майбутнє на Буковині.

Переїжджати із небезпечних територій у Чернівецьку область підприємства закликає і начальник обласної військової адміністрації Сергій Осачук. Чернівецька ОВА створює всі передумови, аби вони якнайшвидше розгортали тут свою діяльність.

Джерело: Пресслужба Чернівецької ОВА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *