Культурно-просвітницький центр «Sweet арт»-«Знання» творитиме нову філософію світобачення

В оновленому приміщенні товариства «Знання» в Чернівцях презентували новий проект, який через поєднання знань і мистецтва, за словами організаторів, творитиме нову філософію світобачення, – культурно-просвітницький центр «Sweet арт-«Знання».

По вулиці Штейнбарга, 23, як і раніше, працюватимуть товариство «Знання», чернівецький прес-клуб реформ і абсолютно новий проект – мистецька галерея. Щомісяця в галереї проводитимуть персональну виставку одного з відомих українських художників. Разом з тим, популяризуючи творчість уже знаних майстрів пензля, не забуватимуть про підтримку молодого покоління митців.

– У нас стартує дуже цікавий проект з підтримки молодих художників, – каже директор культурно-просвітницького центру «Sweet арт»-«Знання» Наталія БОГОМАЗ. – Передусім, ми надаватимемо їм виставкові площі, а також інформаційну підтримку, щоби про їхню творчість дізналося якомога більше людей. Цей проект ми розпочнемо виставкою молодої талановитої художниці, буковинки, Мар’яни Романюк.

На базі галереї художники читатимуть лекції, а двічі на місяць, по п’ятницях, відбуватимуться «п’ятничні вечори», куди для обговорення подій в мистецькому житті запрошуватимуть художників, письменників, поетів. Щоби буковинські художники мали змогу підтримувати свій професійний рівень, спілкуватися в невимушеній атмосфері, двічі на місяць, по суботах, тут проходитимуть вечори, на яких митці малюватимуть натуру.

– Така галерея на базі товариства «Знання» відкривається вперше в Україні, – каже Ярослав КУРКО, голова правління обласної організації товариства «Знання». – Ми ставимо перед собою завдання нести нові форми культурно-просвітницької діяльності і маємо амбітні плани: допомагати молодим художникам, організовувати виставки, об’єднати інтелігенцію та інтелектуалів нашого міста й області.

Любов НЕЧИПОРУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *