СБУ на Буковині викрила гендиректора перинатального центру на пропозиції хабара за керівну посаду: подробиці

Речниця  Служби безпеки України в Чернівецькій області Леся Федоренко повідомила подробиці цієї гучної справи.  

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець намагався за гроші «вирішити» питання щодо укладання із Чернівецькою облрадою безстрокового трудового договору. За підписання угоди він запропонував чиновникам $12 тисяч.

Правоохоронці затримали Дмитра Манчуленка під час передачі хабара посадовцю облради на одній із вулиць у центрі Чернівців.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України затриманому повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як відомо, цей пан уже неодноразово позбувався свого теплого робочого місця, та його наполегливості можна навіть позаздрити, бо йому постійно вдавалося повертатися у своє крісло. 

А про те, що нині в Чернівецькій обласній раді змінилися правила гри і віднині посади тут не продаються, засвідчують слова голови облради на його фейсбук-сторінці: «Корупційна іржа проїла всі прошарки суспільства. Сьогодні вкотре в цьому переконуємося. Та обласна рада ні на крок не поступиться ідеям прозорості та закінченню епохи продажності, хабарництва й нечесності. Заявлені нами засади допропорядності та гідності — не просто слова. Тому ми продовжуємо боротися за законність, порядок і прозорість систем влади та керівництва комунальних установ», – написав Олексій Бойко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *