Випив та замерз

Інваліда І групи врятували з палаючої квартири

Пожежа виникла близько 19:00 у суботу, 21 лютого, в м. Чернівці по вул. Ломоносова, 10. Менш, ніж за 5 хвилин на місце виклику прибули вогнеборці. Горіла квартира в одноповерховому житловому будинку. Через сильну задимленість приміщення пожежникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Зайшовши всередину квартири, бійці МНС побачили чоловіка похилого віку, який знаходився у стані алкогольного сп’яніння. 54-річного потерпілого, інваліда І групи, відправили до лікарні, де йому встановили діагноз – алкогольне отруєння.

Як виявилося, саме через нього і загорілася квартира: чоловік заснув з цигаркою в руці, через що загорілося ліжко, а згодом і решта меблів та домашніх речей. Вогнеборці за десять хвилин ліквідували загоряння, проте полум’я встигло знищити домашні речі та підлогу, пошкодити меблі в квартирі. Силами пожежників вдалося врятувати майна на суму 300 тис.грн.

Слід зауважити, що з початку року це вже шоста пожежа на Буковині, яка виникла через необережність людини під час паління в ліжку або паління в нетверезому стані. Загалом з початку 2009 року в області сталася 81 пожежа, на яких було врятовано 8 осіб, загинуло 9 осіб (дітей серед них немає), травмовані 4 особи (дітей серед них немає).

Через  димар мало не згоріли дві хати

Дві пожежі виникли цієї неділі в Сторожинецькому районі через порушення правил експлуатації пічного опалення. О 6 годині ранку загорівся будинок у с. Комарівці, який належить 47-річному непрацюючому громадянину. Першою на місце події прибула пожежна команда села Комарівці, згодом до них долучилися і сторожинецькі вогнеборці. Полум’я поширювалося з житлової кімнати.

За 15 хвилин пожежу було ліквідовано, проте вогонь встиг знищити одну зі стін будинку. Як встановили фахівці ГУ МНС, причиною загоряння стало неправильне влаштування димаря опалювальної печі.

З цієї ж причини двома годинами пізніше у с. Ропча виникла пожежа в житловому будинку, що належить 41-річному безробітному чоловіку. Вогонь не наніс багато шкоди, пожежникам вдалося врятувати від знищення житловий будинок.

Окрім того, цими вихідними на Буковині виникли ще три пожежі. Горів житловий будинок по вул. Нечая у Чернівцях, автомобіль марки «Хюндай» по вул. Залозецького та сарай і гараж у с. Шилівці Хотинського району. Причини виникнення загоряння у всіх трьох випадках поки що встановлюються фахівцями ГУ МНС. Загиблих та травмованих на цих пожежах немає.

За вихідні на Буковині трапилося три нещасні випадки з молодими людьми

20 лютого о 9 ранку в с. Старі Бросківці Сторожинецького району було знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Було встановлено, що загиблим є 24-річний місцевий житель. Тіло направлено до судмедекспертизи м. Сторожинець для встановлення причини смерті. За попереднім висновком, загибель наступила через загальне охолодження організму в нетверезому стані.

Цього ж дня до Кіцманської центральної районної лікарні поступив 25-річний житель с. Мамаївці з серйозними травмами правої руки. Як виявилося, під час роботи на деревообробному станку він поранив два пальця. Лікарі встановили діагноз: часткова ампутація одного пальця та рвана рана другого пальця правої руки. На даний час юнак знаходиться в травматологічному відділенні Кіцманської ЦРЛ, лікарі оцінюють його стан як задовільний.

До цієї ж лікарні в неділю потрапила 17-річна мешканка с. Ставчани, яка з власної необережності обварилася вдома окропом. Дівчині встановлено діагноз – термічні опіки правої гомілки та ступні 1-2 ступеню. На даний час потерпіла знаходиться в хірургічному відділенні Кіцманської ЦРЛ, її стан медики оцінюють як задовільний.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *