Коронавірус на Кіцманщині

У Кіцманському районі Чернівецької області найвищий показник інцидентності в Україні за останні два тижні.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, коментуючи нову карту зонування України, яку затвердили сьогодні на засіданні Держкомісії ТЕБ та НС, пише molbuk.ua.

“Найвищий показник інцидентності за останні 14 днів на рівні району показує Кіцманський район Чернівецької області – понад 538 випадків на 100 тисяч населення, що в 13 з половиною разів перевищує цільовий показник в Україні”, – написав Ляшко у фейсбуці.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновили рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
Станом на сьогодні 17 областей через невиконання індикаторів потребують встановлення додаткових обмежувальних заходів та, відповідно, рівнів епідемічної небезпеки на рівні районів та міст.
До базового, «зеленого» рівня віднесено 360 адміністративних одиниць, а 257 повинні впровадити або продовжувати реалізовувати додаткові дії для захисту населення своїх громад.
До «жовтого» рівня епідемічної небезпеки відноситься 139 адміністративних одиниць, що на 1 більше, ніж під час засідання Комісії ТЕБ та НС 27 серпня.
До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки відноситься 89 адміністративних одиниць, що на 16 більше, ніж минулого тижня.
До «червоного» рівня епідемічної небезпеки відноситься 29 адміністративних одиниць, що на 8 більше попередньої дати засідання.
До найвищого, «червоного» рівня епіднебезпеки відносяться окремі райони та міста в 7 областях – Івано-Франківській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській, в тому числі 3 обласні центри – міста Івано-Франківськ, Тернопіль та Чернівці.
Серед районів, яким піднято статус до «червоного» рівня небезпеки – Болградський район Одеської області, м. Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області, Великобурлуцький район Харківської області, Сторожинецький район Чернівецької та Бобровицький район Чернігівської області.
Разом з тим, окремі райони спромоглися покращити результати та вийти з «червоного» рівня – Городенківський район Івано-Франківської області, м. Острог та Радивилівський райони Рівненської області.
Решта районів, які були «червоними» минулого тижня, залишаються в такому статусі ще, щонайменше, до наступного четверга.
Найвищий показник інцидентності за останні 14 днів на рівні району показує Кіцманський район Чернівецької області – понад 538 випадків на 100 тисяч населення, що в 13 з половиною разів перевищує цільовий показник в Україні.
Як відомо, сьогодні, 3 вересня, на позачерговому засіданні Державна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення про нове епідемічне зонування Чернівецької області:

– червона зона – місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський, Новоселицький та Сторожинецький райони;
– помаранчева зона – місто Новодністровськ, Герцаївський, Кельменецький, Путильський, Сокирянський та Хотинський райони.

Відповідні правила адаптивного карантину діятимуть з понеділка, 7 вересня.

                                                                                                                   Матеріал взято на сайті “www.molbuk.ua “

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *