Комунальний тероризм? Але з чийого боку?

Відкритий лист начальнику РЕМ м. Чернівці п. О.Харабарі

У касі для оплати за електроенергію на вул. Глінки мене звинуватили у… кілерстві. Хоча я – звичайнісінька дитина війни. Крім того, споживач – і це мій великий плюс,– який регулярно на початку кожного місяця оплачує використану за попередній місяць електрику.

Тож до нинішнього року ніколи не мав проблем у стосунках з енергопостачальною організацією. Аж поки нинішнього січня мені не надіслали два дивних повідомлення. Їхні копії є в редакції газети.

У першому, отриманому 21.01.2010 р., записано: попередня заборгованість дорівнює -(мінус) 40,06 грн. І запис нижче: сума до сплати 2,81 грн.

Мені, як професору-хіміку, це важко зрозуміти. Бо, як на мене, заборгованість – як вагітність: вона або є, або її немає. Крім того, кортить дізнатися: що воно таке – від’ємна заборгованість? І чому за від’ємну заборгованість у 40,06 потрібно оплатити 2,81 грн.?

Зрозуміло, що прийшовши до каси 27 січня, я був змушений кілька разів поставити запитання: «Що таке від’ємна заборгованість і чи є у мене борг з оплати за електроенергію?». Після тривалих роздумів п. Христина Орендарчук відповіла: «Відповідно до записів у абонентній книжці, боргу немає, але згідно з інформацією в комп’ютері, борг дорівнює 2,81 грн.».

Ось тут уже у мене до вас, пане начальнику РЕМ, запитання: хто і які дані заносить до комп’ютера, якщо я регулярно оплачую використану електроенергію, а борг нізвідки вигулькує? Непорядок, м’яко кажучи.

Доволі дивними є й розрахунки, проведені комп’ютером. Так, у повідомленні написано, що пільговий тариф дорівнює 0,1522 коп/кВт∙год. За 84 кВт/год я повинен би сплатити (84 кВт/год) х (0,1522 коп/кВт∙год) = 12, 78 коп. У повідомленні ж написано 12,78 грн, тобто у 100 разів більше!!!

Але на цьому РЕМовські «приколи» не закінчилися. У повідомленні записано, що пільговий тариф дорівнює 0,1522 коп/кВт∙год, а в Абонентній книжці – 18,27 коп/кВт∙год., тобто майже у 120 разів більше. До речі, за цим останнім тарифом я й сплачував за використану електроенергію. Тобто з мене брали у 120 разів більше, ніж передбачає тариф у повідомленні??!!

Але й це ще не все. Відповідно до чинного законодавства, я маю пільги на оплату 75 кВт/год за місяць. Надіслані мені повідомлення «перехідні», тобто охоплюють частину днів попереднього і наступного місяців.

Після деяких розрахунків я зробив висновок, що мені зменшили пільговий тариф до 70,6 чи 74,4 кВт/год на місяць, бо саме такий інтервал у кВт/год за місяць зумовлений тим, що у місяці 30 чи 31 день. Прошу пояснити, чому порушили моє право на пільговий тариф – 75 кВт/год на місяць?

Вивчаючи отримані повідомлення – останнє надійшло 18 лютого – я задавався питаннями, на які не знаходив відповіді. Тому тричі спробував отримати на них відповіді у касі на вул. Глінки. Але зі мною спілкувалися дуже грубо і, зрозуміло, відповіді я не отримав.

На прохання, звернене до оператора, назвати своє прізвище, мені відмовили:
– Не скажемо! А може, ви – кілер і захочете вбити працівника каси?!
Отакої! Не більше і не менше!

Ярема ТЕВТУЛЬ, дитина війни

Від редакції:
Пане Харабара, чекаємо Вашої офіційної відповіді. Може, ваші працівники бояться людей недарма і їх є за що покарати?!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Комунальний тероризм? Але з чийого боку?”